Košík

Kozí syr PGI s nechtíkom lekárskym

3,40 €
S DPH
Arina je holandský kozí syr s jedinečným charakterom: polotvrdý a hodvábne jemný. Plná chuť, prirodzené zrenie a široký výber chutí.
Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Arina je holandský kozí syr s jedinečným charakterom: polotvrdý a hodvábne jemný. Plná chuť, prirodzené zrenie a široký výber chutí.
Zloženie: pasterizované kozie mlieko, soľ, <1% nechtík lekársky, štartér, mikrobiálne syridlo. Obsah tuku v sušine 50%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1615kJ/390kcal, tuky 32,3g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,6g, mononenasýtené 7,3g, polynenasýtené 0,9g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 24,7g, soľ 1,80g, sodík 0,72g.
Udržujte v chlade a suchu. Vyrobené v Holandsku.
25

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Holandsko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
3 mesiace
Tuk
50%
Prísady
Nechtík lekársky

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Saint Moret 150 g

4,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Lahodne osviežujúci smotanový krém s jemne sladkou dochuťou. Vďaka tomu je Saint Moret ideálny na kulinárske využitie, no je veľmi chutný aj ako nátierka na sendvič.

Dostupnosť: Vypredané
Dip, vyrobený vo Francúzsku, najlepšie chutí v kombinácii s kozím syrom. Už od roku 1966 známa francúzska spoločnosť Saveurs Fruits využíva unikátnu metódu šetrného varenia vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá umožňuje zachovať lepšiu organoleptickú kvalitu ovocia (textúra, príchute a farby), ako aj prítomnosť kúskov ovocia. Sú skutočnými odborníkmi v oblasti výberu najvhodnejšieho ovocia na výrobu džemov a ovocných výrobkov. Všetky plody sú starostlivo vyberané podľa kritérií čerstvosti, zrelosti, chuti a ďalších veľmi presných špecifikácií. So svojou ponukou viac ako 20 druhov ovocia prinášajú najširší sortiment BIO produktov na trhu džemov a ovocných výrobkov.
Dostupnosť: Vypredané

Prvotriedna zmes syrov na fondue, pozostávajúca zo strúhaných švajčiarskych syrov Kaltbach zrejúcich v pieskovcových jaskyniach. V kombinácii s údeninami či zeleninou je to lahôdka.

Dostupnosť: Vypredané


Zloženie: 92% olivy z ekologického poľnohospodárstva, soľ, olivový olej z ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné informácie na 100g: energia 1448,63kJ/346kcal, tuky 35,2g (z toho nasýtené 3,73g), sacharidy 1,1g (z toho cukry 0,6g), bielkoviny 1,9g, soľ 5,95g.
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Vyrobené vo Francúzsku.
Hmotnosť: 250g

Gouda 10 ročná

3,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Gouda alebo, ako hovoria miestni „How-da“, je holandský syr pomenovaný podľa mesta Gouda v Holandsku. Ide o jeden z celosvetovo najobľúbenejších syrov, ktorý predstavuje 50 až 60 % svetovej spotreby syra. Existuje niekoľko druhov Goudy, klasifikovaných podľa veku. Z nich si zarytí priaznivci Goudy najradšej vyberajú odležanú Goudu, pretože majú pocit, že trvá roky, kým sa dozrievaním prejavia komplexné chute syra. Vyzretá Gouda sa pripravuje podobne ako ostatné syry Gouda - oddelením tvarohu a srvátky pomocou procesu zahrievania. Rovnako ako všetky ostatné syry, vyzeratá Gouda získava svoju farbu pridaním farbiva nazývaného annatto. V priebehu zrenia sa v syre Gouda vytvárajú kryštály laktátu vápenatého tvorené kyselinou mliečnou obsiahnutou v syre...

Dostupnosť: Vypredané

Väčšina údených syrov známych z Holandska sú tavené syry, často vyrábané z prebytkov pri výrobe iných syrov, ale tento údený syr je plnohodnotnou špecialitou. Vyrába sa na farme a je údený na dreve, čo patrí k tradičným remeselným postupom, vďaka čomu dosiahne nádhernú vôňu a chuť má intenzívny, bohatý charakter.

Dostupnosť: Vypredané

Tento vláčny bezlepkový koláčik je úplne bez múky a je jednoducho neodolateľný vďaka lahodnej, vzdušnej konzistencii a výnimočnej chuti. Vďaka svojmu zloženiu je vhodný aj pre rôzne diéty. Jeho jedinečné balenie zaručuje dlhú trvanlivosť, takže si ho môžete kedykoľvek vychutnať buď samotný, alebo s coulis, sorbetom či ovocným šalátom. Na prípravu netreba už nič... Hneď po vybratí z krabice je pripravený na zjedenie. Či už ako dezert alebo ako popoludňajšie občerstvenie, navyše môžete sa rozdeliť aj s priateľmi! Veľkou výhodou je praktické balenie - táto dobrota je zabalená v hliníkovom obale, čo znamená, že si ju môžete vziať kamkoľvek chcete a zároveň sú zachované všetky chute a jemnosť tejto pochúťky na dlhý čas!

Mimolette

3,10 €
Dostupnosť: Vypredané

Vedeli ste, že Mimolette je najznámejší „pomarančový“ syr vo Francúzsku? Aj keď sa často predpokladá, že Mimolette pochádza z Holandska, v skutočnosti ide o severofrancúzsky syr z regiónu okolo Lille. Mimolette, známy aj ako „Lille ball“ („Boule de Lille“), bol vynájdený za Ľudovíta XIV., podľa vzoru holandského Edameru. Keď bolo Francúzsko vo vojne s Holandskom, minister financií Jean-Baptiste Colbert zakázal dovoz holandských syrov. Objednal si preto vynájdenie syra podobného Edameru, a tak sa zrodil Mimolette. Aby sa odlíšil od svojho holandského náprotivku, bol zafarbený na oranžovo (prírodným farbivom annatto)...

Dostupnosť: Vypredané

Francúzsky región Charentes-Poitou už po stáročia vyrába maslo najvyššej kvality z tej najjemnejšej smotany od lokálnych dodávateľov. Táto porcia roztierateľného, jemného, mierne slaného masla je balená tak, aby si maslo uchovalo všetky svoje unikátne vlastnosti. Vychutnáte si ho najlepšie s čerstvým chlebom, bude originálnym doplnkom či už na raňajky alebo na slaný brunch.

Machelle ananás

2,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Holandský čerstvý krémový smotanový syr ochutený sladeným ananásom si vás podmaní svojou príjemne sladkou chuťou. Je ideálny na syrový tanier.

Dostupnosť: 10 Na sklade

Dulová pasta značky Paiarrop alebo Membrillo je španielska špecialita s dlhoročnou tradíciou, ktorá sa obvykle jedáva na raňajky. Tvorí dobrú dvojicu s pikantnými druhmi syrov, ako je napríklad Roquefort, Manchego.

Dostupnosť: Vypredané

Tento výnimočný remeselný kúsok je príjemnou súhrou pikantného charakteru syra s modrou plesňou a jemných, ovocných chutí talianskeho dezertného vína Raboso Passito (IGT) (počas zrenia sa ním omýva kôrka) a sušených brusníc, ktorými je pokrytý na povrchu. 

Blu ’61 je klenot medzi syrmi, ktorý vytvoril Antonio Carpenedo ako symbol lásky - inšpiráciou mu bolo jeho 50-ročné manželstvo s manželkou Giuseppinou a získal viacero medailí a prestížnych ocenení na svetových súťažiach syrov. Antonio spolu so svojimi dvoma synmi vedie spoločnosť La Casearii Carpenedo, ktorá sídli v provincii Treviso a venuje sa výrobe výnimočných syrov. 

Dostupnosť: Vypredané

Názov tohto belgickeho syra pochádza z miestnej legendy o škriatkoch, ktorí vraj kedysi žili neďaleko mesta Liège v jaskyniach, kde strážili svoje poklady. Ide o chutný dezertný syr s jedlou červenkastou kôrkou a výrazne aromatickým charakterom. Cítiť z neho vôňu húb a podrastu. Jeho aromatická, lahodná chuť a krémová textúra sa Vám rozplynie na jazyku. Vychutnajte si ho na syrovej doske alebo na krajci sedliackeho chleba spolu s čerstvým ovocím či vlašskými alebo lieskovými orechmi. Jeho chuť si najviac vychutnáte pri izbovej teplote, popíjať k nemu môžete červené vínko s plnou chuťou či tmavé pivo.

Dostupnosť: Vypredané

Chaource je špecialita z oblasti Champagne s jemne drobivou textúrou a tenkou, jedlou bielou kôrkou. Tento syr má chuť intenzívne krémovú, aromatickú - bohatú na nuansy byliniek a húb. Je obzvlášť vhodný ako dezertný syr, ktorý sa dokonale hodí k známemu vínu z tej istej oblasti.

Dostupnosť: Vypredané
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny...

Manchego DOP 9 mes

4,25 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Jeden z najznámejších a najexportovanejších syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho pasta je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia a na začiatku zrenia sa v chuti prejavujú slabšie kyslé tóny. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.