Názov tohto belgickeho syra pochádza z miestnej legendy o škriatkoch, ktorí vraj kedysi žili neďaleko mesta Liège v jaskyniach, kde strážili svoje poklady. Ide o chutný dezertný syr s jedlou červenkastou kôrkou a výrazne aromatickým charakterom. Cítiť z neho vôňu húb a podrastu. Jeho aromatická, lahodná chuť a krémová textúra sa Vám rozplynie na jazyku. Vychutnajte si ho na syrovej doske alebo na krajci sedliackeho chleba spolu s čerstvým ovocím či vlašskými alebo lieskovými orechmi. Jeho chuť si najviac vychutnáte pri izbovej teplote, popíjať k nemu môžete červené vínko s plnou chuťou či tmavé pivo.
Pecorino Romano DOP
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Tento syr ma prirodné nízky obsah laktozy.
Zloženie: nepasterizované ovčie mlieko, soľ, živočíšne syridlo.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktoza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1612,8kJ/384kcal, tuky 32g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21,3g), bielkoviny 24g, soľ 5g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max. +8°C). Vyrobené v Taliansku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Taliansko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Nie
- Doba zrenia
- 25 mesiacov
- Tuk
- 35%