Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny. Kombinácia marhúľ, rasce a pomarančovej kôry skvele chutí k syrom typu camembert a mäkkým syrom s kôrkou. Sladkokyslú chuť marhúľ a pomarančovej kôry s povzbudzujúcim úderom rasce si vysoko cenia obyvatelia oblasti Vosges a Alsaska a radi si ju doprajú k ich regionálnym syrom. To svedčí o tom, že táto zmes je predstavuje niečo ozaj výnimočné.
Zloženie: 60% marhule (pôvod: Francúzsko), cukor, 3,5% pomarančová kôra, pektín, mletá rasca, celá rasca.
Nutričné informácie na 100g: energia 713kJ/168kcal, tuky 0,57g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,16g), sacharidy 40g (z toho cukry 38g), bielkoviny 0,01g, soľ 0,02g.
Skladujte na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Vyrobené vo Francúzsku.
Hmotnosť 120g.