Košík

Tete de Moine AOP

4,50 €
S DPH

Tête de Moine, "Hlava mnícha", je polotvrdý, ľahko krájateľný syr valcovitého tvaru z nepasterizovaného plnotučného mlieka s veľmi jemnou pastou. Zreje aspoň 2,5 mesiaca na smrekovom dreve. Konzumuje sa nakrájaný na tenké hobliny. Použitím špeciálneho krájača Girolle získavajú hobliny tvar rozety, čím sa dosiahne uvoľnenie aromatickej chuti, ktorá sa rozplýva v ústach.

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Tête de Moine, "Hlava mnícha", je polotvrdý, ľahko krájateľný syr valcovitého tvaru z nepasterizovaného plnotučného mlieka s veľmi jemnou pastou. Zreje aspoň 2,5 mesiaca na smrekovom dreve. Konzumuje sa nakrájaný na tenké hobliny. Použitím špeciálneho krájača Girolle získavajú hobliny tvar rozety, čím sa dosiahne uvoľnenie aromatickej chuti, ktorá sa rozplýva v ústach.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, štartér, soľ, syridlo. Obsah tuku v sušine min. 50%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1660kJ/396kcal, tuky 33g (z toho nasýtené mastné kyseliny 20g), sacharidy 1,0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 25g, soľ 1,9g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote +4°C až +7°C). Vyrobené vo Švajčiarsku.

27

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Švajčiarsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Nie
Doba zrenia
3 mesiace
Tuk
50%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: Vypredané
Pekanové orechy predstavujú dobrý zdroj bielkovín na rastlinnej báze spolu so zdravými tukmi, takže sú skvelé na prípravu plnohodnotných vegánskych jedál. Sú tiež bohaté na vlákninu (napomáha dobrému tráveniu), ako aj na meď a zinok. Obsahujú tiamín (alebo vitamín B1), ktorý pomáha telu premieňať sacharidy na energiu. Skvele chutia v šalátoch, dezertoch a dopĺňajú syrové taniere.
Dostupnosť: Vypredané

Boer’n Trots kozí syr s medom je taký krémový, až sa rozplýva na jazyku. Počas jeho prípravy sa do základu syra pridáva trocha medu. Po tom, ako je syr vyrobený, sa ešte ručne omýva zmesou s pridaným medom. Zreje 20 týždňov, čím dosiahne svoju plnú chuť a je dokonalým doplnkom na každom syrovom tanieri. Ideálny na podávanie s orechmi a krekrami, ako aj s čerstvým chlebom alebo sendvičom. Vynikajúco sa kombinujte so sviežim bielym vínom.

 

Rambol aux Noix

2,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Rambol je francúzsky tavený syr, ktorý bol vynájdený v 60. rokoch minulého storočia vo výrobni smotany v Rambouillet. V roku 1970 bola na trh uvedená prvá verzia značky Rambol aux Noix (Rambol s orieškami).

Jeho textúra je jemná, krémová a roztierateľná a po celom jeho vnútri sú rozmiestnené tri vrstvy orechov a malé kúsky orechov (vlašské orechy a lieskové orechy z Dordogne). Chuť je veľmi jemná a mierne drevitá.

Dostupnosť: Vypredané

Set gurmánskych syrov, pripravených naším tímom.

Na prípravu prezentačného, degustačného, či darčekového boxu si môžete vybrať aj iné druhy syrov a lahôdok z nášho obchodu. Radi Vám poradíme s výberom.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Caraïbe je čokoláda vyrobená z výberovej zmesi kakaových bôbov z karibskej oblasti, s veľmi dobre vyváženou bohatou chuťou. K zaobleným, teplým tónom čokolády a pražených lieskovcov sa v závere pridáva jemne drevitý nádych, ktorý tejto čokoláde dodáva jedinečnú komplexnosť a hladkosť.

Gouda Royal Blue

2,89 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Autentický holandský syr gouda. "Kráľovská modrá gouda" má bohatú a pikantnú chuť, zároveň ucítite aj trochu sladkosti. Príjemná a jedinečná chuť, ktorá stojí za vyskúšanie. So svojimi veľkými slanými kryštálmi je tento zrelý syr absolútnou nevyhnutnosťou pre všetkých milovníkov syrov. Je považovaný za pochúťku a je vysoko cenený medzi znalcami syra. Najlepšie si syr vychutnáte len tak sám o sebe, prípadne so sendvičom.

Dostupnosť: Vypredané

Unikátne spojenie dvoch najznámejších regionálnych produktov Normandie - syra camembert vyrábaného zo surového kravského mlieka a jablčného destilátu Calvados. Z polovyzretého syra sa odstráni kôrka, potom sa namočí do Calvadosu, obalí v strúhanke a ozdobí sa orechom. Syr do seba absorbuje esenciu brandy, výsledkom je lahodne pikantný syr s intenzívnym charakterom, jemnou jablkovou vôňou a krémovou textúrou. Jedinečné normandské mlieko z oblasti La Manche dáva tomuto syru okrúhlu trávovú chuť a jeho slávnu vôňu. Vychutnajte si ho roztopený na cestovinách alebo rizote s čerstvými jablkami alebo si ho nakrájajte na kúsky a podávajte so sušienkami a jablkami. Dokonale sa bude hodiť k poháriku suchého jablčného muštu a, samozrejme, Calvadosu.

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Táto rodinná firma z Holandska so sídlom v Brabantsku sa venuje inovatívnym špecialitám. Bastiaansen vyrába regionálne tvrdé a plesňové syry najvyššej kvality. Tento krásny kozí syr má príjemne krémovú, čistú chuť a jemne pikantnú modrú žilnatinu.

Ossau Iraty AOP

4,10 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tento polotvrdý syr z Pyrenejí má škvrnitú kôrku vo farbe sena. Jeho aróma je prekvapivo maslovitá a sladkastá. Ako syr starne, jeho krémová textúra začína tuhnúť a začínajú sa objavovať kryštály vápnika. Chuť má tiež tendenciu byť pikantnejšia. Ossau-Iraty je v Európe chránený známkou AOP (CHOP). Je to vlastne len druhý syr z ovčieho mlieka, ktorý nesie túto známku, po slávnom Roqueforte. Tento syr sa preto môže vyrábať iba vo francúzskych regiónoch Pays Basque a Béarn s použitím miestneho mlieka. Je to lisovaný tepelne neupravený syr z pasterizovaného plnotučného ovčieho mlieka.
Dostupnosť: Vypredané

Fontina Valle d'Aosta DOP (Fontina) je klasický taliansky syr vyrábaný v údolí Aosta od 12. storočia. Existuje veľa druhov syra Fontina, vyrábaných pod alternatívnymi názvami, ale pravá talianska Fontina Valle d'Aosta, označená pečiatkou Consorzio (Konzorcium), je originálna a najznámejšia. Tento syr sa tradične vyrába z nepasterizovaného kravského mlieka. Jeho štruktúra a chuť závisia od toho, ako dlho zreje (zvyčajne to je 90 dní). Textúra môže byť od polomäkkej až po pevnú, chuť zase môže ísť od jemnej a bohatej po robustnejšiu a výraznejšiu. V reze je Fontina svetlokrémová a posiata otvormi známymi ako „oči“. S obsahom tuku 45 % patrí syr medzi veľmi bohaté a krémové, starnutím dostáva orechový nádych...

Dostupnosť: Vypredané
Nádherne chrumkavý, čerstvý kozí syr zabalený v slaninke. Veľmi vhodný je na pečenie na panvici a kopnzumáciu za tepla na obed alebo ako príloha do šalátu.
Dostupnosť: 10 Na sklade

Dulová pasta značky Paiarrop alebo Membrillo je španielska špecialita s dlhoročnou tradíciou, ktorá sa obvykle jedáva na raňajky. Tvorí dobrú dvojicu s pikantnými druhmi syrov, ako je napríklad Roquefort, Manchego.

Dostupnosť: 10 Na sklade

Rotterdamská horčicovo-kôprová omáčka je najlepším doplnkom k syru. Namočte si do nej kúsok Old Rotterdam 36 tyzdnov zrely alebo starsi Old Rotterdam Limited a vychutnajte si ho! Táto omáčka je vynikajúca aj k mäsu alebo natretá na čerstvej žemli či hamburgeri.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Čokoláda Manjari vyjadruje skutočnú osobnosť madagaskarského kakaa - na jazyku zacítite kyslasté tóny červených bobúľ s jemným záverom evokujúcim pražené orechy a sušené ovocie.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.