Košík

Montagne du Jura

3,79 €
S DPH
Jeho výroba z horského mlieka mu dodáva pružnú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach. Jeho chuť môže byť jemná aj výrazná, v závislosti od stupňa zrelosti. Zreje minimálne 8 týždňov.
Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Jeho výroba z horského mlieka mu dodáva pružnú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach. Jeho chuť môže byť jemná aj výrazná, v závislosti od stupňa zrelosti. Zreje minimálne 8 týždňov.
74

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Švajčiarsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
6-8 mesiacov
Tuk
52%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Comté Reserve PDO

4,50 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Comté je francuzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne «Frutières», ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov .

Dostupnosť: Vypredané

Gillot Camembert (CHOP) je výnimočný syr vyrobený v súlade s tradíciami predkov majstrov výrobcov syra. Každý syr je vyrobený zo surového mlieka zozbieraného od producentov na pastvinách v Normandii.

Cheddar

2,70 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Ručne vyrobený farmársky čerstvý čedar zrejúci až 12 mesiacov. Jemná textúra a bohatá, hladká a mimoriadne krémová chuť charakterizujú tento syr.

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Patrí medzi krásne remeselné syry vyrábané s vášňou. Tento Estate vďačí za svoju špeciálnu chuť prirodzenému procesu zrenia a zmesi rôznych orechov. Počas rafinácie (dozrievania) pri vyššej teplote sa syr Landgoed dvakrát týždenne ošetruje špeciálne vyvinutou zmesou kultúry horského syra a karamelu.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Extra vyzretá verzia klasického Appenzelleru, ktorý pochádza zo švajčiarskej horskej oblasti Appenzell a má vyše 700-ročnú tradíciu. Počas zrenia, ktoré trvá minimálne 6 mesiacov, sa na omývanie syra používa unikátny bylinkovo-soľný nálev s tajnou receptúrou, ktorý dodáva syru jedinečnú robustnú chuť s ovocnými tónmi a špecifickou pikantnou chuť, ktorá sa zrením zintenzívňuje. Pri jeho výrobe sa používa čerstvé surové mlieko od kráv, ktoré sa pasú na prísne vymedzených horských pastvinách. Vychutnáte si ho na syrovom tanieri aj ako fondue.

Kozí syr údený

4,10 €
Dostupnosť: Vypredané
Údený kozí jemný syr, ktorý sa po vylúhovaní údi za studena. Je to veľmi čistý kozí syr s jedinečnou údenou chuťou vďaka špeciálnemu zloženiu druhov dreva používaných pri údení.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Jej chuť je bohatšia, silnejšia a plnšia ako pri zrelej goude, ale decentnejšia ako pri extra zrelej. V tomto štádiu zrenia mliečne bielkoviny ešte nevytvorili kryštály, takže syr sa stále ľahko krája.

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Táto holandská špecialita má jedinečný charakter: syr je polotvrdý vyrobený zo 100% kozieho mlieka. Arina vyzretá je krémová a má jemne korenistý charakter.

Dostupnosť: 999 Na sklade

Fontina Valle d'Aosta DOP (Fontina) je klasický taliansky syr vyrábaný v údolí Aosta od 12. storočia. Existuje veľa druhov syra Fontina, vyrábaných pod alternatívnymi názvami, ale pravá talianska Fontina Valle d'Aosta, označená pečiatkou Consorzio (Konzorcium), je originálna a najznámejšia. Tento syr sa tradične vyrába z nepasterizovaného kravského mlieka. Jeho štruktúra a chuť závisia od toho, ako dlho zreje (zvyčajne to je 90 dní). Textúra môže byť od polomäkkej až po pevnú, chuť zase môže ísť od jemnej a bohatej po robustnejšiu a výraznejšiu. V reze je Fontina svetlokrémová a posiata otvormi známymi ako „oči“. S obsahom tuku 45 % patrí syr medzi veľmi bohaté a krémové, starnutím dostáva orechový nádych...

Tynjetaler

2,59 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tynjetaler je lahodný špeciálny syr s dierkami, pochádzajúci z oblasti „Friesland“. Patrí medzi oceňované farmárske syry. V jeho krémovej, jemne sladkej chuti s pikantnými dozvukmi cítiť nádych švajčiarskych Álp. Tento mladý, vyzretý syr má jemne pikantnú dochuť, ktorá skvele vyznie na chlebíčku alebo je dobrou voľbou len tak ku drinku alebo či ako roztopený syr na fondue.
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Čerstvý kozí syr vyrábaný podľa tradičných stáročných receptúr. Jeho chuť je svieža a čistá a vďaka jeho krehkej štruktúre je ideálny na mrvenie - napríklad do šalátov. Perfektná prísada, ktorá má široké spôsoby využitia.
Dostupnosť: Vypredané

Prvotriedna zmes syrov na fondue, pozostávajúca zo strúhaných švajčiarskych syrov Kaltbach zrejúcich v pieskovcových jaskyniach. V kombinácii s údeninami či zeleninou je to lahôdka.

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Táto holandská špecialita je z kategórie holandských polotvrdých kozích syrov s čerstvou chuťou. Tento variant je ochutený koriandrom a senovkou gréckou, čo mu dodáva orieškovú príchuť.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Tento holandský kozí syr (s chráneným zemepisným označením) je špecialitou s jedinečným charakterom. Je to polotvrdý syr s jemnou chuťou, obohatenou o lahodnú kombináciu petržlenovej vňate a cesnaku. Vynikajúci je na chlebe alebo ako snack k nápojom.

Roche Baron 550 g

17,50 €
Dostupnosť: Vypredané

RocheBaron je lahodný dezertný syr, ale tiež ideálny na kulinárske účely. Jemný plesňový syr s príjemne krémovou textúrou a jedlou kôrkou pokrytou vrstvou popola.

Ekte Geitost 250 g

7,50 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Geitost alebo Gjetost (vyslovuje sa "yait-ost") je nórsky výraz pre "kozí syr". Tento názov odkazuje na pôvod výrazného hnedého syra, ktorý sa vyrábal zo srvátky z kozieho mlieka. Má mierne nasladlú, jemnú chuť, vďaka čomu je v Nórsku obľúbený na raňajky.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.