


Dip, vyrobený vo Francúzsku, najlepšie chutí v kombinácii s ovčími syrmi. Už od roku 1966 známa francúzska spoločnosť Saveurs Fruits využíva unikátnu metódu šetrného varenia vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá umožňuje zachovať lepšiu organoleptickú kvalitu ovocia (textúra, príchute a farby), ako aj prítomnosť kúskov ovocia. Sú skutočnými odborníkmi v oblasti výberu najvhodnejšieho ovocia na výrobu džemov a ovocných výrobkov. Všetky plody sú starostlivo vyberané podľa kritérií čerstvosti, zrelosti, chuti a ďalších veľmi presných špecifikácií. So svojou ponukou viac ako 20 druhov ovocia prinášajú najširší sortiment BIO produktov na trhu džemov a ovocných výrobkov.
Brie, mäkký zrejúci francúzsky syr z kravského mlieka, je pomenovaný podľa oblasti v severovýchodnom Francúzsku, kde sa vyrába. Brie je syr s mäkkou konzistenciou, ktorá sa podobá camembertu, avšak chuťovo sa od neho odlišuje. Zmäkknutý tvaroh na tento syr sa formuje do plochých okrúhlych foriem s priemerom 9 – 15 palcov (23 – 38 cm) a hrúbkou 1 – 1,5 palca (2,5 – 3,8 cm).
Brie sa vyrába približne jeden týždeň a potom ešte niekoľko ďalších týždňov dozrieva, kým ho možno konzumovať. Po týždni sa Brie postrieka plesňovou kultúrou, ktorá vytvorí na mäkkom syre bielu vrstvu.
Pravý syr Brie najlepšie chutí samotný buď s hroznom, alebo nakladanou zeleninou.
Tento syr výborne doplní ľahšie mladé červené alebo biele víno.
Tento originálny farmársky syr je ručne vyrábaný na farme z plnotučného, surového kravského mlieka. Pridaním sambalu vzniká vysoko pikantná chuť. Zacítite poctivé farmárske remeslo!
Pikantný dip, ktorý sa hodí k rôznym druhom syra. Jeho plná chuť má vďaka prídavku karamelizovanej červenej cibule jemne sladký podtón. Je chutným a prekvapivým doplnkom každej syrovej dosky.
Toast je tenký, ľahký a chrumkavý. Jedinečný je v tom, že približne 55 % krekra pozostáva z ovocia, orechov a semienok. To ho robí tak výrazne ovocným, tak výrazne orieškovým, tak výrazne semienkovým! Ideálne sa hodí k mäkkým, smotanovým syrom z ovčieho mlieka ako je Pecorino Dolce a Wigmore. Aby boli toasty ešte viac chrumkavé, zohrejte ich v rúre na 150 °C na 5 minút.
Syr vytvorila renomovaná spoločnosť Fromagerie Germain so sídlom v Chalancey vo Francúzsku. Tento rafinovaný, zrejúci syr s rozkvitnutou bielou kôrkou je vyrobený z kravského mlieka, obohatený o smotanu, čím nadobúda mimoriadne mäkký stred s jemnou maslovou textúrou. Jeho čistý, jemný, krémový charakter je pre neho typický. Vynikne na syrovom tanieri, hodí sa aj na prípravu mnohých receptov studenej aj teplej kuchyne.
Ruscello Black Lemon je výrazný syr čiernej farby ochutený citrónom, vďaka čomu je jeho chuť prekvapivá, dynamická a osviežujúca. Predstavuje škálu jedinečných chuťových zážitkov, ktoré prekvapia každého, kto sa ho odváži vyskúšať. Za svoju čiernu farbu vďačí pridaniu sladkého drievka a rastlinného uhlia. Je lahodným doplnkom rôznych nápojov, predovšetkým bielych či ovocných vín. Výborne sa hodí aj na syrovú dosku, do šalátov a dezertov (napríklad spolu s jahodami a šľahačkou). Oplatí sa zariskovať a vyskúšať napríklad pečeného alebo pošírovaného lososa s rozmarínom a lupienkami čierneho syra.
Parmigiano Reggiano je najstarší zo všetkých parmezánových syrov. Syr sa môže krájať až po dvoch rokoch zrenia. Výsledkom je tvrdý syr s intenzívne silnou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný aj k poháru dobrého vína.
Tradičný, dokonale vyladený recept na terinu od francúzskeho šéfkuchára s pridaním údenej slaninky a cibule, ktoré umocňujú jej chuť. Klasika, ktorú by ste mali mať vždy v zásobe, aby ste si ju užili, kedykoľvek budete mať chuť. V jednoduchosti je krása a zároveň potešenie pre Vaše chuťové poháriky! Starostlivo pripravená renomovaným majstrom vo výrobe mäsových špecialít - spoločnosťou Roger Vidal z prvotriednych surovín.
Táto Gouda je porcelánovo biely bohatý syr jemnej chuti. Patrí k z najpopulárnejším syrom na svete. Syr je vyrobený z byvolieho mlieka pochádzajúceho z Holandska, ktoré je hustejšie, bohatšie a nutrične hodnotnejšie ako kravské mlieko, preto je ideálne na výrobu syra. Jemná mliečna maslová chuť je umocnená jemnými tónmi sladkej trávy a orieškov.
Syr Ruscello Life (Tricolore) sa vyrába zo zmesi pasterizovaného kravského a kozieho mlieka a zreje viac ako šesť týždňov. Ide o výrazný syr s plným charakterom, sviežou chuťou a pikantným akcentom. Snúbi sa v ňom jemný, maslový syr s intenzívnou chuťou papriky a cesnaku. Jeho vôňa prechádza od výraznej sladkosti papriky až po pikantnosť chilli papričiek. Okrem skvelej chuti je syr aj pastvou pre oči, a to vďaka pestrej zmesi bielej, žiarivo zelenej a sýtočervenej farby. To z neho robí ozdobu syrovej dosky. Ideálne jeho chuť doplní paprika či olivy, ulahodí Vám aj v kombinácii s medovou horčicou s kôprom či figovým džemom. Dobre ho doplnia ľahké, polosuché biele vína so sviežou chuťou.
Tento dokonale vyzretý holandský kozí syr je plný chuti, lahodný, so sviežim charakterom a bohatou chuťou. Naozajstná lahôdka pre skutočných labužníkov.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.