Košík

Kozí syr PGI s koriandrom a senovkou

3,80 €
S DPH
Táto holandská špecialita je z kategórie holandských polotvrdých kozích syrov s čerstvou chuťou. Tento variant je ochutený koriandrom a senovkou gréckou, čo mu dodáva orieškovú príchuť.
Táto holandská špecialita je z kategórie holandských polotvrdých kozích syrov s čerstvou chuťou. Tento variant je ochutený koriandrom a senovkou gréckou, čo mu dodáva orieškovú príchuť.
Zloženie:pasterizované kozie mlieko, soľ, 0,6% semienka senovky, 0,4% semienka koriandra, štartér, mikrobiálne syridlo. Obsah tuku v sušine 50%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1605kJ/387kcal, tuky 32,1g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,5g, mononenasýtené 7,2g, polynenasýtené 0,9g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), vláknina 0g, bielkoviny 24,6g, soľ 1,73g, sodík 0,69g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max 7°C). Vyrobené v Holandsku.
17

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Holandsko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
3 mesiace
Tuk
50%
Prísady
Koriander

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: Vypredané

Appenzeller je jednou z najznámejších švajčiarskych syrových špecialít. Za svoju aromatickú a ostrú chuť vďačí legendárnej soľanke s bylinkami, ktorej presné zloženie je dobre stráženým tajomstvom. Zreje minimálne 3 mesiace (klasický), 4 mesiace (prvá trieda) alebo 6 mesiacov (extra čierna).

Manchego DOP 9 mes

4,27 €
Dostupnosť: Vypredané
Jeden z najznámejších a najexportovanejších syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho pasta je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia a na začiatku zrenia sa v chuti prejavujú slabšie kyslé tóny. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.

Saint Moret 150 g

4,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Lahodne osviežujúci smotanový krém s jemne sladkou dochuťou. Vďaka tomu je Saint Moret ideálny na kulinárske využitie, no je veľmi chutný aj ako nátierka na sendvič.

Ekte Geitost 250 g

7,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Geitost alebo Gjetost (vyslovuje sa "yait-ost") je nórsky výraz pre "kozí syr". Tento názov odkazuje na pôvod výrazného hnedého syra, ktorý sa vyrábal zo srvátky z kozieho mlieka. Má mierne nasladlú, jemnú chuť, vďaka čomu je v Nórsku obľúbený na raňajky.

Dostupnosť: Vypredané

Pivný syr Mordicus je remeselný starý syr s pridaným pivom Mordicus. Ide o sýte tmavé pivo, ktoré sa varí v  mestskom pivovare Stadsbrouwerij vo Wageningene. Jeho pridanie do syra mu dodáva jedinečnú ovocnú chuť, ktorá je ideálna na tapas alebo syrový tanier. Do tohto syra sa nepridávajú žiadne umelé farbivá, dochucovadlá a konzervanty. Výrobný proces je úplne remeselný, čo z neho robí veľmi čistý syr, ibaže s nádychom piva! Ak ste skutočným milovníkom piva, ale aj veľkým fanúšikom syrov, potom bude tento pivný syr Mordicus pravdepodobne vaším novým osobným favoritom!

Dostupnosť: Vypredané

Gouda Old Rotterdam je vo svete syrov známy pojem. Medzi jej rôznymi druhmi si každý vie vybrať svoj obľúbený. Pre tento syr je typická dlhá doba zrenia, ktoré prebieha na doskách z borovicového dreva, čo umožňuje optimálne rozvinutie jedinečnej chuti syra. Napríklad variant Old Goat z kozieho mlieka zreje 28 týždňov. Je to lahodný, tvrdý syr s pevnou štruktúrou a bohatou, pikantnou chuťou. Jeho plná chuť je umocnená korenistým charakterom. Chutiť Vám bude na sendviči, ale vynikne aj na syrovej doske ako snack k vínku či inému drinku. 

Údený kozí syr

4,10 €
Dostupnosť: Vypredané
Údený kozí jemný syr, ktorý sa po vylúhovaní údi za studena. Je to veľmi čistý kozí syr s jedinečnou údenou chuťou vďaka špeciálnemu zloženiu druhov dreva používaných pri údení.

Manchego DOP 3 mes

3,90 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Jeden z najznámejších a najexportovanejších ovčích syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho konzistencia je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia. Stredne vyzretý syr je krémový, mäkší, chuť je jemna bez akýchkoľvek pikantných tonov. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.

St-Aubin 200g

6,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Tento francúzsky syr má zamatovo jemnú jedlú kôrku a intenzívne krémovú textúru. So svojou jemnou krémovou chuťou je lahodný na syrovej doske, ale aj s rustikálnym chlebom.

Dostupnosť: 10 Na sklade

Táto terina bude vždy symbolom francúzskej gastronómie. Výrobca Roger Vidal ponúka rôzne produkty bez pridania akýchkoľvek konzervačných látok alebo umelých farbív. Do svojej ponuky zahrnul aj teriny a paštéty z certifikovaných bio ingrediencií. Výrobca sleduje celý proces výroby s ohľadom na dodržanie vysokej kvality tak, aby bol v súlade s jeho presvedčením a záväzkami voči životnému prostrediu. Pri konzumácii sa tak spája chuť, geografická špecifickosť, tradícia a blaho v autentickom a zdravom produkte.

Brie

2,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Brie, mäkký zrejúci francúzsky syr z kravského mlieka, je pomenovaný podľa oblasti v severovýchodnom Francúzsku, kde sa vyrába. Brie je syr s mäkkou konzistenciou, ktorá sa podobá camembertu, avšak chuťovo sa od neho odlišuje. Zmäkknutý tvaroh na tento syr sa formuje do plochých okrúhlych foriem s priemerom 9 – 15 palcov (23 – 38 cm) a hrúbkou 1 – 1,5 palca (2,5 – 3,8 cm).

Brie sa vyrába približne jeden týždeň a potom ešte niekoľko ďalších týždňov dozrieva, kým ho možno konzumovať. Po týždni sa Brie postrieka plesňovou kultúrou, ktorá vytvorí na mäkkom syre bielu vrstvu.

Pravý syr Brie najlepšie chutí samotný buď s hroznom, alebo nakladanou zeleninou.

Tento syr výborne doplní ľahšie mladé červené alebo biele víno.

Dostupnosť: 9 Na sklade

Lahodná kombinácia hrušky, vlašských orechov a medu sa dokonale hodí k syrom typu brie a iným syrom s bielou plesňou. Jemná sladká chuť hrušky a medu ideálne doplní taký jemný syr ako brie. Chuť je umocnená dotykom korenia a vlašských orechov, ktoré dotvárajú jemný jesenný nádych.

Maasdamer

2,80 €
Dostupnosť: Vypredané
Pravá holandská klasika: syr Maasdammer - dierovaný syr vyrábaný autentickou receptúrou s históriou siahajúcou po stáročia. Charakteristické vzduchové bubliny vznikajú v syre počas procesu zrenia. Typická pre tento syr je príjemná sladká chuť.

Oštiepok

3,10 €
Dostupnosť: Vypredané

Polotvrdý, nezrejúci, plnotučný parený slaný syr vyrobený z ovčieho mlieka.

Ovčí syr starý

4,45 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko a navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný!

Dostupnosť: Vypredané
Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko a navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný!

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.