Farma, kde sa pestujú mandle Almondeli Marconas, je malá rodinná prevádzka, nachádzajúca sa medzi Alicante a Murciou v Španielsku. Podnebie je tu v lete veľmi horúce a v zime suché - táto klíma je ideálna na vytvorenie krásnej maslovej, chrumkavej a sladkej dužiny mandlí Marcona. Orechy sa vyprážajú v slnečnicovom oleji a hojne sa posypú morskou soľou.
Farma, kde sa pestujú mandle Almondeli Marconas, je malá rodinná prevádzka, nachádzajúca sa medzi Alicante a Murciou v Španielsku. Podnebie je tu v lete veľmi horúce a v zime suché - táto klíma je ideálna na vytvorenie krásnej maslovej, chrumkavej a sladkej dužiny mandlí Marcona. Orechy sa vyprážajú v slnečnicovom oleji a hojne sa posypú morskou soľou. Zloženie: mandle, slnečnicový olej, morská soľ. Alergény: mandle. Môže obsahovať stopy iných orechov a siričitanov. Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené v Španielsku. Hmotnosť: 200g
Lahodne jemný syr Brie z čistého kozieho mlieka. Jeho biela kôrka je jedlá, chutí jemne, mliečne, príjemne krémovo. Tento syr si vychutnáte na toaste alebo na syrovom tanieri.
Dva rozkošné syry v tvare srdca, vyrobené výlučne ručne vo francúzskej Normandii neďaleko Neufchâtel-en-Bray. Jeho výrobca - Fromagerie Villiers - sa venuje výrobe a predaju syrov Neufchâtel už po šesť generácií. Má bielu kôrku a zreje približne 15 dní, čo mu dodáva jemnú, mierne krémovú, pikantnú textúru. Jeho chuť charakterizujú lahodné tóny normandských húb. Hoci je malý, jeho chuť vo vás určite zanechá veľký dojem. Keďže sa ľahko topí, syrové srdce môžete rozrezať pozdĺžne na polovicu, položiť na toast a vložiť na chvíľu do rúry. Prípadne si ho vezmite so sebou na piknik vo dvojici. Tento lahodný syr môžete doplniť orieškami (napríklad mandľami, vlašskými orechmi) a čerstvým ovocím, napríklad jahodami. Výborne sa hodí aj k slaným sušienkam a paradajkovým omáčkam.
Husací krk plnený kačacou pečeňou Foie gras - zázrak, ktorý vytvorili bratia Danosovci v Dordogne, krajine pôvodu mnohých tradičných kačacích receptov.
Tento polomäkký švajčiarsky syr má vďaka extra porcii smotany obzvlášť krémovú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach, doplnená je pikantnou arómou z pieskovcových jaskýň Kaltbach. Vďaka svojej tmavohnedej prírodnej kôrke a luxusnej textúre je jasné, že tento syr patrí do rodiny Kaltbachov.
Tynjetaler je lahodný špeciálny syr s dierkami, pochádzajúci z oblasti „Friesland“. Patrí medzi oceňované farmárske syry. V jeho krémovej, jemne sladkej chuti s pikantnými dozvukmi cítiť nádych švajčiarskych Álp. Tento mladý, vyzretý syr má jemne pikantnú dochuť, ktorá skvele vyznie na chlebíčku alebo je dobrou voľbou len tak ku drinku alebo či ako roztopený syr na fondue.
Stilton, klasický anglický modrý syr vyrobený z kravského mlieka, je pomenovaný podľa dediny v Huntingdonshire, kde sa podľa tradície prvýkrát predával koncom 18. storočia na zastávke dostavníka s názvom Bell Inn. Syr Stilton sa v jeho rovnomennej dedine zjavne nikdy nevyrábal; v modernej dobe sa toto označenie spája s určitými syrmi vyrábanými v grófstvach Leicestershire, Derbyshire a Nottinghamshire. Pôvodne sa tento syr vyrábal výlučne z mlieka kráv plemena Shorthorn - niektoré sú tak vyrábané doposiaľ. Stilton má bohatú, intenzívnu chuť, ktorá je menej slaná v porovnaní so syrom Roquefort. Štruktúra je polomäkká a vlhká alebo krémová, keďže syr nie je lisovaný. Má slonovinovo žltú farbu s modrastými zelenými žilkami plesne Penicillium glaucum...
Fourme d’Ambert (modrá škvrna) je francúzsky syr s modrou plesňou syr, ktorý sa vyrába v horskom prostredí regiónu Auvergne-Rhônes-Alpes v nadmorskej výške 600 až 1600 m. História výroby Fourme d’Ambert v regióne Haut-Forez nepochybne siaha až do stredoveku. Toto bujné prostredie a miestna biodiverzita dodávajú syru jeho jemnú, nezameniteľnú chuť a vôňu, čím si zaslúžil aj chránené označenie pôvodu. Mlieko, z ktorého sa tento syr vyrába, pochádza od kráv pasených minimálne 150 dní v roku na pastvinách a počas zimy kŕmených krmivami výlučne z oblasti označenia.
Lahodná kombinácia hrušky, vlašských orechov a medu sa dokonale hodí k syrom typu brie a iným syrom s bielou plesňou. Jemná sladká chuť hrušky a medu ideálne doplní taký jemný syr ako brie. Chuť je umocnená dotykom korenia a vlašských orechov, ktoré dotvárajú jemný jesenný nádych.
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Provensálska jahňacia terina je starostlivo pripravená renomovaným majstrom vo výrobe mäsových špecialít - spoločnosťou Roger Vidal. Tento lahodný remeselný výrobok, ktorý v sebe spája sladkosť jahňacieho mäsa s autentickou chuťou Provensálska, je pozvánkou na cestu nezabudnuteľných chuťových zážitkov, predovšetkým pre milovníkov provensálskej kuchyne. Pri jej výrobe boli použité prvotriedne suroviny a je bez pridaných konzervantov a umelých farbív.
Krémový holandský syr získava svoju neobvyklú chuť pridaním zeleného pesta, ktoré podčiarkne aromatickú, krémovú, pikantnú chuť syra. Výsledkom je úspešné spojenie rôznych kultúr. Chutiť vám bude v sendviči, ale je tiež veľmi vhodný na kulinárske použitie.
Majstrovské dielo zo Severného Holandska vyrobené zo 100 % mlieka z kvetinovej lúky a pripravené výrobcami syra v holandskej dedine Lutjewinkel. Po viac ako dvoch rokoch zrenia patrí táto špecialita medzi najchutnejšie drobené syry z Holandska. Je to hit s nápojmi v dobrej spoločnosti alebo v obyčajnej (a predsa výnimočnej) chvíli pre seba. Ocenený zlatom v kategórii Najlepší nový syr na World Cheese Awards 2021.
Tento dokonale vyzretý holandský kozí syr je plný chuti, lahodný, so sviežim charakterom a bohatou chuťou. Naozajstná lahôdka pre skutočných labužníkov.
Patrí medzi remeselné syry vyrábané s vášňou. Za svoju špeciálnu chuť vďačí prirodzenému procesu zrenia a zmesi rôznych bylín v kombinácii s paradajkami a olivami. Počas rafinácie (dozrievania) pri vyššej teplote sa syr Landgoed dvakrát týždenne ošetruje špeciálne vyvinutou zmesou kultúry horského syra a karamelu.
Tento dánsky krémový smotanový syr s príchuťou ananásu má príjemne jemnú sladkú chuť. Výborne chutí natretý na krekry, je to tiež vynikajúci dezertný syr.
Pravá holandská klasika: syr Maasdammer - dierovaný syr vyrábaný autentickou receptúrou s históriou siahajúcou po stáročia. Charakteristické vzduchové bubliny vznikajú v syre počas procesu zrenia. Typická pre tento syr je príjemná sladká chuť.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.