Košík

Toggenburger Sonntagkase

3,79 €
S DPH
Švajčiarsky Toggenburger Sonntagskäse sa vyrába v malej dedinke. Počas doby zrenia, minimálne 6 mesiacov, sa syr premyje jemným bylinkovým záparom. Zrenie prebieha v dozrievacích pivniciach pod syrárňou. Toggenburger Sonntagskäse sa pripravuje podľa receptúry starej viac ako 100 rokov.
Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Švajčiarsky Toggenburger Sonntagskäse sa vyrába v malej dedinke. Počas doby zrenia, minimálne 6 mesiacov, sa syr premyje jemným bylinkovým záparom. Zrenie prebieha v dozrievacích pivniciach pod syrárňou. Toggenburger Sonntagskäse sa pripravuje podľa receptúry starej viac ako 100 rokov.
73

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Švajčiarsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
6 mesiacov
Tuk
49%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tento holandský kozí syr je ochutený žihľavou a zreje na drevených doskách minimálne 4 týždne. Žihľava poskytuje prekvapivo jemnú, ale stále korenistú chuť.

Gouda s chilli

2,59 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Lahodne jemný a krémový syr so sambalovou pastou s jemnými kúskami chilli, ktorá dodáva tomuto mladému syru pikantnú chuť.

Bleu des Basques

3,99 €
Dostupnosť: Vypredané

Modrý druh francúzskeho ovčieho syra s ovocnou a mierne slanou príchuťou. Syrová štruktúra je drobivá. Ideálne je zjezť ho na záver syrového taniera.

Dostupnosť: Vypredané

Táto jemná flámska špecialita vďačí za svoj názov bruggskému čipkárskemu remeslu. Je to veľmi jemný mäkký syr s takmer zamatovou jedlou bielou kôrou. Vynikajúci ako dezertný syr alebo k poháru dobrého piva.

Dostupnosť: Vypredané

Prvotriedna zmes syrov na fondue, pozostávajúca zo strúhaných švajčiarskych syrov Kaltbach zrejúcich v pieskovcových jaskyniach. V kombinácii s údeninami či zeleninou je to lahôdka.

Dostupnosť: Vypredané
Roquefort je snáď najznámejší modrý syr na svete. Vyrába sa z čistého plnotučného ovčieho mlieka a dozrieva v prírodných jaskyniach Roquefort-sur-Soulzon. Robustný, polotvrdý, chuťovo bohatý, modrou plesňou charakteristický syr pre skutočného milovníka syrov.
Dostupnosť: Vypredané

S výraznejšou chuťou ako mladý syr, ale rafinovanejší ako vyzretý syr. Svetlé zrenie mu dodáva krémovú a čistú chuť. Dobre sa krája na plátky.

Iberico

3,59 €
Dostupnosť: 998 Na sklade

Španielsky syr z miešaného kravského, kozieho a ovčieho mlieka. Vyznačuje sa jedinečnou chuťou, ktorá je bohatá na svieže a ovocné nuansy.

Manchego DOP 9 mes

4,27 €
Dostupnosť: Vypredané
Jeden z najznámejších a najexportovanejších syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho pasta je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia a na začiatku zrenia sa v chuti prejavujú slabšie kyslé tóny. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.

Maasdamer

2,39 €
Dostupnosť: Vypredané
Pravá holandská klasika: syr Maasdammer - dierovaný syr vyrábaný autentickou receptúrou s históriou siahajúcou po stáročia. Charakteristické vzduchové bubliny vznikajú v syre počas procesu zrenia. Typická pre tento syr je príjemná sladká chuť.
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Dozrel k dokonalosti v bývalých muničných bunkroch v dedine Daarle v Twente. Príjemne štipľavý, no zároveň krémový a s jemne sladkou doznievajúcou chuťou.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Extra vyzretá verzia klasického Appenzelleru, ktorý pochádza zo švajčiarskej horskej oblasti Appenzell a má vyše 700-ročnú tradíciu. Počas zrenia, ktoré trvá minimálne 6 mesiacov, sa na omývanie syra používa unikátny bylinkovo-soľný nálev s tajnou receptúrou, ktorý dodáva syru jedinečnú robustnú chuť s ovocnými tónmi a špecifickou pikantnou chuť, ktorá sa zrením zintenzívňuje. Pri jeho výrobe sa používa čerstvé surové mlieko od kráv, ktoré sa pasú na prísne vymedzených horských pastvinách. Vychutnáte si ho na syrovom tanieri aj ako fondue.

Old Rotterdam

2,79 €
Dostupnosť: 999 Na sklade

Tento 36 týždňov zrejúci syr Old Rotterdam je ideálny do sendviča alebo ako občerstvenie k nápojom. Syr Old Rotterdam je mierne chrumkavý vďaka malým bielym kryštálom, ktoré sa tvoria počas zrenia. A to dodáva tomuto vyzretému syru jeho úžasnú chuť.

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Patrí medzi krásne remeselné syry vyrábané s vášňou. Tento Estate vďačí za svoju špeciálnu chuť prirodzenému procesu zrenia a zmesi rôznych orechov. Počas rafinácie (dozrievania) pri vyššej teplote sa syr Landgoed dvakrát týždenne ošetruje špeciálne vyvinutou zmesou kultúry horského syra a karamelu.

Kaltbach Creamy

4,90 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tento polomäkký syr má vďaka extra porcii smotany obzvlášť krémovú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach, doplnená je pikantnou arómou z pieskovcových jaskýň Kaltbach. Vďaka svojej tmavohnedej prírodnej kôrke a luxusnej textúre je jasné, že tento syr patrí do rodiny Kaltbachov.

Ossau Iraty AOP

4,10 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tento polotvrdý syr z Pyrenejí má škvrnitú kôrku vo farbe sena. Jeho aróma je prekvapivo maslovitá a sladkastá. Ako syr starne, jeho krémová textúra začína tuhnúť a začínajú sa objavovať kryštály vápnika. Chuť má tiež tendenciu byť pikantnejšia. Ossau-Iraty je v Európe chránený známkou AOP (CHOP). Je to vlastne len druhý syr z ovčieho mlieka, ktorý nesie túto známku, po slávnom Roqueforte. Tento syr sa preto môže vyrábať iba vo francúzskych regiónoch Pays Basque a Béarn s použitím miestneho mlieka. Je to lisovaný tepelne neupravený syr z pasterizovaného plnotučného ovčieho mlieka.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.