Manchego DOP 3 mes
Jeden z najznámejších a najexportovanejších ovčích syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho konzistencia je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia. Stredne vyzretý syr je krémový, mäkší, chuť je jemna bez akýchkoľvek pikantných tonov. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.
Jeden z najznámejších a najexportovanejších ovčích syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho konzistencia je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia. Stredne vyzretý syr je krémový, mäkší, chuť je jemna bez akýchkoľvek pikantných tonov. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.
Zloženie: pasterizované ovčie mlieko, syridlo, štartovacie kultúry, soľ. Obsah tuku v sušine 50%.
Nutričné informácie na 100g: energia 1905kJ/455kcal, tuky 38g (z toho nasýtené mastné kyseliny 26,2g), sacharidy 0,2g (z toho cukry 0,2g), bielkoviny 27g, soľ 1,6g, vápnik 0,9g.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote do +8°C). Vyrobené v Španielsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Španielsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Doba zrenia
- 3 mesiace
- Tuk
- 50%