Tento syr ovocnej a pikantnej chuti, dozrieva v spleti pieskovcových jaskýň vo švajčiarskom regióne Kaltbach (Lucern) viac ako rok – najmenej deväť mesiacov v jaskyniach a tri mesiace v syrárni. Tento orieškový a bohatý syr vyrobený z nepasterizovaného mlieka kráv, ktoré sa kŕmia trávou, je jedným z najdelikátnejších vo Švajčiarsku. Turisti sa hrnú do pieskovcových jaskýň regiónu Kaltbach, aby videli, kde tento vyzretý syr získava svoju jedinečnú chuť a charakteristickú hnedú kôrku. Le Gruyère je známy pre svojou silnú a hladkú, no nie prehnanú alebo príliš slanú chuť, ako aj pre svoju drobivú povahu. Je častým víťazom medzinárodných syrových súťaží.
Pecorino Moliterno al Tartufo
5,90 €
S DPH
Tento sardínsky syr z čistého plnotučného ovčieho mlieka je bohato zaliaty čiernou hľuzovkou. Jedinečná špecialita s intenzívnym charakterom pre skutočných fajnšmekrov.
Tento sardínsky syr z čistého plnotučného ovčieho mlieka je bohato zaliaty čiernou hľuzovkou. Jedinečná špecialita s intenzívnym charakterom pre skutočných fajnšmekrov.
Zloženie: pasterizované ovčie mlieko, min. 4% mletá čierna hľuzovka, extra panenský olivový olej, soľ, syridlo.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1920kJ/463kcal, tuky 38,5g, sacharidy 0,83g, bielkoviny 28,3g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max. +8°C). Vyrobené v Taliansku.
Zloženie: pasterizované ovčie mlieko, min. 4% mletá čierna hľuzovka, extra panenský olivový olej, soľ, syridlo.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1920kJ/463kcal, tuky 38,5g, sacharidy 0,83g, bielkoviny 28,3g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max. +8°C). Vyrobené v Taliansku.
42
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Taliansko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Doba zrenia
- 6 mesiacov
- Tuk
- 48%
- Prísady
- Čierna hľuzovka 5%