Gazdovský syr, ktorý farmár vyrába podľa tajnej receptúry s čiernymi hľuzovkami, ktoré získavajú v talianskych lesoch Sibillini. Syry zrejú na drevených policiach minimálne 8 týždňov.
Comté Reserve AOP 12 mes
Comté je francúzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne „Frutières“, ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov.
Comté je francúzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne „Frutières“, ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov.
Tento syr ma prirodzene nízky obsah laktózy.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, soľ, štartér, živočíšne syridlo.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1711kJ/412kcal, tuky 33,55g (z toho nasýtené mastné kyseliny 22), sacharidy 0,5g (z toho cukry 0g), bielkoviny 27g, soľ 0,7g.
Udržujte v suchu a chlade.
Vyrobené vo Francúzsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Nepasterizovaný
- Laktózové
- Nie
- Doba zrenia
- 12 mesiacov
- Tuk
- 50%