Košík

Comté JuraFlore AOP 18 mes

4,70 €
S DPH

Textúra francúzskeho syra Comté JuraFlore je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče. 

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Comté z oblasti Haut Jura je tvrdý syr s niekoľkými malými otvormi vyrobený zo surového kravského mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Približne 450 l mlieka sa vylisuje do veľkého 40 kg kolesa a potom sa nechá zrieť väčšinou počas 6 až 36 mesiacov. Hoci je v súčasnosti na celom svete považovaný za delikatesu, zrodil sa z núdze - v minulosti práve pomaly zrejúce veľké kolesá syra poskytovali roľníkom obživu počas dlhých a náročných zím. A to je dôvod, prečo je tradícia syra Comté tak hlboko zakorenená vo francúzskej kulinárskej kultúre.

Filozofiou syra Charles Arnaud Comté je v prvom rade tradícia a oslava toho, čo robí Jura výnimočným - je to "terroir", kde sa vyrába. Všetci, ktorí sú zapojení do procesu výroby, od fariem až po balenie, sa nachádzajú v danom regióne. Vyrába sa tradičnými metódami s použitím len niekoľkých ingrediencií, pričom všetky sú prírodné, bez farbív, bez konzervačných látok. To všetko sa deje v útrobách legendárnej pevnosti Fort des Rousses, kde je ich Comté vystavené veľmi špecifickým teplotám a vlhkosti. Stovky a stovky starostlivo vyrobených kolies tu trpezlivo zrejú. Tento precízny proces dodáva týmto syrom štandardy kvality Charles Arnaud. Detaily starostlivosti a výroby patria k najlepšie stráženým tajomstvám, lebo práve vďaka nim je Comté Charles Arnaud jedinečným vo svete medzi syrmi Comté. 

 Textúra tohto syra je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče. 

 Francúzi si Comté vychutnávajú prakticky kedykoľvek počas dňa. Keďže sa dobre topí, možno ho nájsť v mnohých teplých jedlách francúzskej kuchyne - od quiche, polievok a gratinovaných pokrmov až po fondue, omáčky a šaláty. Jeho krémová textúra a ovocná chuť sa dobre snúbia s rybami a bielym mäsom a miestnymi vínami Jura alebo Chardonnay, Chenin Blanc alebo Viognier.

Tento syr má prirodzene nízky obsah laktózy.

Zloženie: nepasterizované kravské MLIEKO, štartér, soľ, syridlo.

Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.

Nutričné informácie na 100g: energia 1795kJ/429kcal, tuky 26g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 23g, soľ 1,6g, vápnik 993mg, sodík 357mg, cholesterol 107mg.

Skladujte v suchu a chlade.

Vyrobené vo Francúzsku.

113

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Francúzsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Nie
Doba zrenia
18 mesiacov
Tuk
50%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: 1000 Na sklade
Tento sardínsky syr z čistého plnotučného ovčieho mlieka je bohato zaliaty čiernou hľuzovkou. Jedinečná špecialita s intenzívnym charakterom pre skutočných fajnšmekrov.
Dostupnosť: Vypredané

Dip, vyrobený vo Francúzsku, najlepšie chutí v kombinácii s ovčími syrmi. Už od roku 1966 známa francúzska spoločnosť Saveurs Fruits využíva unikátnu metódu šetrného varenia vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá umožňuje zachovať lepšiu organoleptickú kvalitu ovocia (textúra, príchute a farby), ako aj prítomnosť kúskov ovocia. Sú skutočnými odborníkmi v oblasti výberu najvhodnejšieho ovocia na výrobu džemov a ovocných výrobkov. Všetky plody sú starostlivo vyberané podľa kritérií čerstvosti, zrelosti, chuti a ďalších veľmi presných špecifikácií. So svojou ponukou viac ako 20 druhov ovocia prinášajú najširší sortiment BIO produktov na trhu džemov a ovocných výrobkov.

Dostupnosť: 5 Na sklade

Dulová pasta značky Paiarrop alebo Membrillo je španielska špecialita s dlhoročnou tradíciou, ktorá sa obvykle jedáva na raňajky. Tvorí dobrú dvojicu s pikantnými druhmi syrov, ako je napríklad Roquefort, Manchego.

Montagnolo

3,40 €
Dostupnosť: Vypredané

Tento mäkký plesňový syr z Nemecka má prírodnú jedlú kôrku a lahodný pikantný, no pritom prístupný charakter.

Jeho chuť je krémová, s orieškovými a korenistými nuansami.

Kernhem

2,70 €
Dostupnosť: Vypredané

Kernhem je polomäkký syr s jemnou textúrou a orechovou, krémovou chuťou. Pomenovaný je po holandskom statku, kde sa zrodila jeho receptúra. Počas zrenia, ktoré trvá približne jeden mesiac, sa syr umýva. Má charakteristickú jemnú chuť, ktorá vynikne v spojení s ľahkými vínami. Ideálny je do šalátov, spolu so zeleninou, či na syrovú dosku. Chutiť vám bude aj v sendviči a jeho krémovú chuť oceníte aj keď ho nastúhate na cestoviny. Kernhem si môžete vychutnať len tak, alebo mu dodať šmrnc pridaním kúska horčice.

Cheddar

2,70 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Ručne vyrobený farmársky čerstvý čedar zrejúci až 12 mesiacov. Jemná textúra a bohatá, hladká a mimoriadne krémová chuť charakterizujú tento syr.

Le Gruyere AOP

3,90 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Originál Gruyère patrí k najznámejším syrom na svete. Vyznačuje sa lahodne krémovým pocitom v ústach a jedinečnou, korenistou chuťou. Je to perfektný syr na roztopenie na fondue alebo na opečený sendvič, ale tiež veľmi vhodný ako dezertný syr.

Dostupnosť: 5 Na sklade
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny. Dula a jablko pozdvihnú chuť syrov s modrou plesňou.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Krémový holandský syr získava svoju neobvyklú chuť pridaním zeleného pesta, ktoré podčiarkne aromatickú, krémovú, pikantnú chuť syra. Výsledkom je úspešné spojenie rôznych kultúr. Chutiť vám bude v sendviči, ale je tiež veľmi vhodný na kulinárske použitie.

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Comté je francúzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne „Frutières“, ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov.

Dostupnosť: 998 Na sklade
Čerstvý kozí syr vyrábaný podľa tradičných stáročných receptúr. Jeho chuť je svieža a čistá a vďaka jeho krehkej štruktúre je ideálny na mrvenie - napríklad do šalátov. Perfektná prísada, ktorá má široké spôsoby využitia.

Blue Shropshire

3,50 €
Dostupnosť: Vypredané
Blue Shropshire, menej slávny syr s modrou plesňou, ale nemenej chutný príbuzný syru Blue Stilton.
Dostupnosť: 5 Na sklade

Tieto karamelky sa vyrábajú s pridaním slaného masla v cukrárni Niniche v Quiberone v Bretónsku. Neodolateľne bohatá rovnováha sladkého karamelu a voňavej morskej soli.

Naozaj neodolateľné a rozplývajúce sa na jazyku. Vyskúšajte!

Dostupnosť: 5 Na sklade

Originálna kombinácia artičokov a letných hľuzoviek spolu vytvára lahodnú nátierku, ktorá rozhodne stojí za ochutnanie! Sladkosť artičokov sa harmonicky spája s jemnosťou letnej hľuzovky, všetko je okorenené dotykom horčice s pridaním sviežej smotany pre zjemnenie. Výsledkom je zamatový krém, ktorý sa bude skvele hodiť k vašim aperitívom, na mini-toasty alebo krekry, alebo jednoducho na namáčanie k tyčinkám. Svoje miesto si nájde aj pri podávaní v dezertných pohárikoch - verrine, v kombinácii s vajíčkami. Výnimočný chuťový zážitok je zaručený!

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.