Produkt najvyššej kvality, jeho biela pasta je bohato posiata modrou plesňou, ktorá v ňom vytvára dierky. Jeho textúra je jemná a vláčna, na podnebí sa rozvíja intenzívna, výrazná chuť.
Produkt najvyššej kvality, jeho biela pasta je bohato posiata modrou plesňou, ktorá v ňom vytvára dierky. Jeho textúra je jemná a vláčna, na podnebí sa rozvíja intenzívna, výrazná chuť.
Zloženie: nepasterizované ovčie mlieko, soľ, živočíšne syridlo, štartér, penicillium roqueforti (modrá potravinárska pleseň). Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza. Nutričné informácie na 100g: energia 1541kJ/372kcal, tuky 32g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21,3g), sacharidy 1,8g (z toho cukry 1,8g), bielkoviny 21g, soľ 3,6g, sodík 1,44g. Udržujte v suchu a chlade (pri teplote +2°C až + 8°C). Vyrobené vo Francúzsku.
Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.
Vysoký obsah kakaa (až 85%) a majstrovská zmes tých najlepších kakaových bôbov z Afriky robí z Abinao poklad medzi " Grand Cru" čokoládami. Jej horko-sladká chuť s pretrvávajúcou intenzitou s odtieňmi dreva a surového kakaa prináša jedinečný chuťový zážitok.
Pietra od firmy Oudwijker má typický zvetraný vzhľad horského syra z Álp. Ako inšpirácia poslúžil typický taliansky horský syr Toma. Lepkavá kôrka syra Pietra je svetlooranžovo-hnedej farby s bielo-sivým plesňovým zákalom. Vôňa silne pripomína trávu, čpavok, huby a karamel. Pod kôrkou je syr pomerne tuhý, takmer drobivý, najmä v jadre. V tomto ohľade pripomína skôr vyzretý holandský farmársky syr. Tesne pod kôrkou je však hmota vláčna a mäkká. Skutočná symbióza spočíva v jeho chuti - ostrá a pikantná, kyslastá, s príjemným sviežim nádychom v dochuti. Zacítite cmar, orechy a šafran. Chuť, ktorá pretrváva najmä v zadnej časti úst a postupne sa rozvíja s miernou horkosťou. Pietru si najlepšie vychutnáte, keď ju vyberiete z chladničky aspoň hodinu pred podávaním.
Kernhem je polomäkký syr s jemnou textúrou a orechovou, krémovou chuťou. Pomenovaný je po holandskom statku, kde sa zrodila jeho receptúra. Počas zrenia, ktoré trvá približne jeden mesiac, sa syr umýva. Má charakteristickú jemnú chuť, ktorá vynikne v spojení s ľahkými vínami. Ideálny je do šalátov, spolu so zeleninou, či na syrovú dosku. Chutiť vám bude aj v sendviči a jeho krémovú chuť oceníte aj keď ho nastúhate na cestoviny. Kernhem si môžete vychutnať len tak, alebo mu dodať šmrnc pridaním kúska horčice.
Tento koláč vyrobený v Španielsku zo sušených datlí a vlašských orechov je dokonalým základom alebo prílohou k rôznym druhom syrov, od tvrdých, pikantných syrov až po syry s modrou plesňou a mäkké syry s omývanou kôrou. Vďaka vysokému obsahu vlákniny, vápnika a draslíka a nízkemu obsahu nasýtených tukov je táto pochúťka potravinou s vysokou nutričnou hodnotou, vhodná aj pre ľudí, ktorí dbajú na dodržiavanie zdravej výživy. Ocenia ho aj priaznivci rastlinných produktov a ľudia s intoleranciou na lepok. Sladké a zdravé zároveň - neobvyklá kombinácia.
Kto by nepočul o vyynikajúcej husacej pečeni Foie gras! Pre niektorých labužníkov sa jej chuť nedá s ničím porovnať. Ak viete oceniť delikátnu, jemnú, hladkú a lahodnú husaciu pečeň, určite ochutnajte práve túto! Blok husacej pečene Foie gras je jemne emulgovaný a ochutený. Môžete ho natrieť na toasty a vychutnať k aperitívu. Tip na podávanie: Foie gras vyberte z chladničky 15 až 20 minút pred podávaním. Nakrájajte ju pomocou nezúbkovaného noža vopred namočeného do horúcej vody. Pre získanie dokonalých plátkov odporúčame použiť strunový krájač, tzv. lýru. Podávajte s čerstvým alebo opečeným sedliackym chlebom, ochutnať ju môžete aj perníkom. Výborne sa hodí aj ako predjedlo a k aperitívu.
Autentický holandský syr gouda. "Kráľovská modrá gouda" má bohatú a pikantnú chuť, zároveň ucítite aj trochu sladkosti. Príjemná a jedinečná chuť, ktorá stojí za vyskúšanie. So svojimi veľkými slanými kryštálmi je tento zrelý syr absolútnou nevyhnutnosťou pre všetkých milovníkov syrov. Je považovaný za pochúťku a je vysoko cenený medzi znalcami syra. Najlepšie si syr vychutnáte len tak sám o sebe, prípadne so sendvičom.
Lahodný, svieži dip na báze horčice a brusníc. Svieži ovocný charakter tohto dipu sa hodí k akémukoľvek druhu syra, od jemného po pikantný a od mäkkého po tvrdý.
Zloženie: 92% olivy z ekologického poľnohospodárstva, soľ, olivový olej z ekologického poľnohospodárstva. Nutričné informácie na 100g: energia 1448,63kJ/346kcal, tuky 35,2g (z toho nasýtené 3,73g), sacharidy 1,1g (z toho cukry 0,6g), bielkoviny 1,9g, soľ 5,95g. Skladujte na suchom a tmavom mieste. Vyrobené vo Francúzsku. Hmotnosť: 250g
Mascarpone je lahodný smotanový mäkký syr krémovej chuti s roztierateľnou štruktúrou. Je najznámejší z tradičného talianskeho dezertu Tiramisu. Okrem toho je možné Mascarpone využiť aj na rôzne pochutiny, pečivo či do polievok.
Tieto karamelky sa vyrábajú s pridaním slaného masla v cukrárni Niniche v Quiberone v Bretónsku. Neodolateľne bohatá rovnováha sladkého karamelu a voňavej morskej soli.
Naozaj neodolateľné a rozplývajúce sa na jazyku. Vyskúšajte!
Tento taliansky syr Provolone v Taliansku sa zvyčajne používa na pizzu, toasty a do jedál, ktoré sa pečú v rúre. Po zahriatí totiž syr vytvorí krásnu rovnomernú vrstvu a jeho jemná, oriešková chuť s mierne sladkastým podtónom skvele dopĺňa ostatné chute, napríklad chute zeleniny či byliniek. Jeho textúra je krémová, mierne pružná a sformovaný je do charakteristického tvaru "klobásy".
Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Originálna kombinácia artičokov a letných hľuzoviek od Maison Sauveterre spolu vytvára lahodnú nátierku, ktorá rozhodne stojí za ochutnanie! Sladkosť artičokov sa harmonicky spája s jemnosťou letnej hľuzovky, všetko je okorenené dotykom horčice s pridaním sviežej smotany pre zjemnenie. Výsledkom je zamatový krém, ktorý sa bude skvele hodiť k vašim aperitívom, na mini-toasty alebo krekry, alebo jednoducho na namáčanie k tyčinkám. Svoje miesto si nájde aj pri podávaní v dezertných pohárikoch - verrine, v kombinácii s vajíčkami. Výnimočný chuťový zážitok je zaručený!
Colosso je tvrdý, veľký syr z mlieka drsného, ale zároveň tak rozkošného vodného byvola. Byvolie mlieko obsahuje oveľa viac tuku a bielkovín než kravské mlieko. Vďaka tomu je tento syr s modrou flórou taký úžasný. Zvetraná kôrka má svetlooranžovo-hnedú farbu s bielo-sivým zákalom plesne. Vôňa výrazne pripomína trávu, čpavok, huby a karamel. Pod kôrkou je syr slonovinovej farby s jemne rozptýlenými žilkami modrej plesne s obzvlášť krémovou textúrou, tu a tam sú prítomné kryštáliky. Chuť je sofistikovaná a komplexná. Najprv ucítite plnú, smotanovú chuť, fondán, orechy a huby, postupne sa chuť v ústach rozvíja, aby bola v závere intenzívna a dlho pikantná, slaná, s korenistými tónmi modrej flóry.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.