Tento špeciálny syr dozrieva do dokonalosti v bývalých muničných bunkroch v dedine Daarle v Twente. Vaše chuťové poháriky poteší príjemne korenistá a zároveň krémová, intenzívne svieža a čistá chuť.
Tento špeciálny syr dozrieva do dokonalosti v bývalých muničných bunkroch v dedine Daarle v Twente. Vaše chuťové poháriky poteší príjemne korenistá a zároveň krémová, intenzívne svieža a čistá chuť. Zloženie: pasterizované kozie mlieko, soľ, štartér, mikrobiálne syridlo, konzervačná látka. Obsah tuku v sušine min. 50%. Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza, vajcia. Nutričné informácie na 100g: energia 1594kJ/384kcal, tuky 31,2g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 20,9g, mononenasýtené 8,4g, polynenasýtené 0,9g; transmastné kyseliny 0,8g), cholesterol 85,8mg, bielkoviny 25,8g, soľ 1,7g, sodík 0,68g. Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené v Holandsku.
Lahodná kombinácia hrušky, vlašských orechov a medu sa dokonale hodí k syrom typu brie a iným syrom s bielou plesňou. Jemná sladká chuť hrušky a medu ideálne doplní taký jemný syr ako brie. Chuť je umocnená dotykom korenia a vlašských orechov, ktoré dotvárajú jemný jesenný nádych.
Táto talianska klobáska určená na grilovanie. Medzi tradičné lahôdkarské pochúťky patria malé delikatesy, ktoré prinášajú potešenie z lahôdok pre každú príležitosť s rituálom čerstvo nakrájanej salámy priamo na váš stôl. Salamella Salsiccia Mantovana je v aróme korenistá, v chuti veľmi charakteristická, s prevahou čierneho a bieleho korenia.
Dva rozkošné syry v tvare srdca, vyrobené výlučne ručne vo francúzskej Normandii neďaleko Neufchâtel-en-Bray. Jeho výrobca - Fromagerie Villiers - sa venuje výrobe a predaju syrov Neufchâtel už po šesť generácií. Má bielu kôrku a zreje približne 15 dní, čo mu dodáva jemnú, mierne krémovú, pikantnú textúru. Jeho chuť charakterizujú lahodné tóny normandských húb. Hoci je malý, jeho chuť vo vás určite zanechá veľký dojem. Keďže sa ľahko topí, syrové srdce môžete rozrezať pozdĺžne na polovicu, položiť na toast a vložiť na chvíľu do rúry. Prípadne si ho vezmite so sebou na piknik vo dvojici. Tento lahodný syr môžete doplniť orieškami (napríklad mandľami, vlašskými orechmi) a čerstvým ovocím, napríklad jahodami. Výborne sa hodí aj k slaným sušienkam a paradajkovým omáčkam.
Colosso je tvrdý, veľký syr z mlieka drsného, ale zároveň tak rozkošného vodného byvola. Byvolie mlieko obsahuje oveľa viac tuku a bielkovín než kravské mlieko. Vďaka tomu je tento syr s modrou flórou taký úžasný. Zvetraná kôrka má svetlooranžovo-hnedú farbu s bielo-sivým zákalom plesne. Vôňa výrazne pripomína trávu, čpavok, huby a karamel. Pod kôrkou je syr slonovinovej farby s jemne rozptýlenými žilkami modrej plesne s obzvlášť krémovou textúrou, tu a tam sú prítomné kryštáliky. Chuť je sofistikovaná a komplexná. Najprv ucítite plnú, smotanovú chuť, fondán, orechy a huby, postupne sa chuť v ústach rozvíja, aby bola v závere intenzívna a dlho pikantná, slaná, s korenistými tónmi modrej flóry.
Táto Gouda je porcelánovo biely bohatý syr jemnej chuti. Patrí k z najpopulárnejším syrom na svete. Syr je vyrobený z byvolieho mlieka pochádzajúceho z Holandska, ktoré je hustejšie, bohatšie a nutrične hodnotnejšie ako kravské mlieko, preto je ideálne na výrobu syra. Jemná mliečna maslová chuť je umocnená jemnými tónmi sladkej trávy a orieškov.
Tento krémový tvrdý syr bohatej chuti sa vyrába v americkom Wisconsine s talianskou vášňou. Syr je obohatený o ovocnú chuť vína Merlot, ktorým sa pri výrobe omýva – táto dokonalá harmónia chutí vás príjemne prekvapí.
Délice des Moines je aromatický, rafinovaný, lahodný, jemný syr s krémovou, stredne intenzívnou chuťou s prístupným charakterom. Kôrka je belavá s oranžovými čiarkami, počas zrenia v pivniciach sa postupne vyvíja, výsledkom je vláčna krémová textúra, ktorá sa rozplýva v ústach. Vyrába sa v Belgicku, v oblasti Hervé, výlučne z miestneho mlieka. Zahviezdi na syrovom tanieriu, hutný je s čerstvým domácim chlebom alebo zeleným šalátom.
Tento kozí syr zrel viac ako 2 roky v prírodnom sklade. Aj napriek tomu, že má 2 roky, syr sa dá ešte krájať . Vyzretý kozí syr je skutočnou pochúťkou, narezaný na malé kúsky najlepšie chutí s pohárom suchého ružového alebo bieleho vína.
V ústach a na jazyku je výrazne jemnejší ako starý syr a pikantnejší ako extra vyzretý. V čase zrenia sa vytvárajú komplexné a silné arómy, pričom si zachovávajú jedinečnú kombináciu slanej, sladkej a krémovej chuti. S viditeľnými proteínovými kryštálmi.
Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko a navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný! Navyše v spojení s hľuzovkou je delikátnym zážitkom pre chuťové poháriky všetkých priaznivcov hľuzoviek.
Neufchâtel je pikantný syr v tvare srdca zo severu Francúzska. Charakteristická je jeho mierne slaná chuť mlieka s nádychom húb, ktorý vychádza z jeho jedlej bielej kôrky.
Tento kozí syr zrel viac ako 4 roky v prírodnom sklade. Aj napriek tomu, že má 4 roky, syr sa dá ešte krájať (najlepšie syrovým drôtikom). Vyzretý kozí syr je skutočnou pochúťkou, narezaný na malé kúsky najlepšie chutí s pohárom suchého ružového alebo bieleho vína.
Dozrel k dokonalosti v bývalých muničných bunkroch v dedine Daarle v Twente. Počas zrenia sa syr umýva a natiera špeciálnou zmesou plesní a zrejúcich kultúr. Príjemne štipľavý, no zároveň krémový a s jemne sladkou doznievajúcou chuťou.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.