

Škrabka na syr "Tête de Moine" s kupolou - priemer 17 cm
So škrabkou s kupolou sa syr za chvíľu zvlní.
Táto kupola zachová všetku čerstvosť vášho syra!
„Toast“ je tenký, ľahký, chrumkavý a jedinečný v tom, že približne 55 % sušienky pozostáva z ovocia, orechov a semienok. Chutí výborne v spojení s jemnými kozími syrmi, ale vychutnáte si jeho ovocno-orechovú chuť aj samostatne.
Tip na servírovanie: zohrejte v rúre na 150°C na 5 minút.
Tento krémový tvrdý syr bohatej chuti sa vyrába v americkom Wisconsine s talianskou vášňou. Syr je obohatený o ovocnú chuť vína Merlot, ktorým sa pri výrobe omýva – táto dokonalá harmónia chutí vás príjemne prekvapí.
Táto milá postavička z farmárskeho syra je krásnym a zároveň chutným darčekom, ktorý poteší každého milovníka syra. Syr je vyrobený zo surového kravského mlieka, jeho chuť je jemná a krémová. Ručne zabalené.
Tento kozí syr zrel viac ako 4 roky v prírodnom sklade. Aj napriek tomu, že má 4 roky, syr sa dá ešte krájať (najlepšie syrovým drôtikom). Vyzretý kozí syr je skutočnou pochúťkou, narezaný na malé kúsky najlepšie chutí s pohárom suchého ružového alebo bieleho vína.
Lahodne jemný a krémový syr so sambalovou pastou s jemnými kúskami chilli, ktorá dodáva tomuto mladému syru pikantnú chuť.
Lahodný smotanový syr s pridaním hrozienok vás príjemne prekvapí svojou lahodnou bohatou, ale zároveň jemnou krémovou chuťou s aromatickým podtónom rumu. Syr je roztierateľný, zároveň ale dostatočne pevný, aby sa dal krájať na plátky. Vychutnáte si ho s chlebom či hriankami.
Pecorino je súhrnný názov pre mnohé talianske ovčie syry. Tento Pecorino Romano je tvrdý syr s jemne slanou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný je aj s pohárom vína.
Syr z údolia Gelderse od výrobcov syrov z Meester Affineurs, ktorí sa zameriavajú na rafinované a zrejúce syry z minimálne upraveného mlieka navrhnuté tak, aby boli autentické, s prírodnou kôrkou, čomu napomáha použitie jedinečných zrejúcich kultúr. Čo sa týka plemien dobytka, preferujú mlieko od staroholandských plemien ako sú Blaarkop, Jersey, Maas-Rijn-IJssel, Montbeliarde alebo Lakenvelder. Veria, že každé plemeno dobytka je jedinečné a produkuje jedinečné mlieko a svoje syry preto vyrábajú čo najčistejšie, bez prísad. Pri výrobe sa do syra nepridáva žiadna soľ. Počas procesu zrenia sa kôrka „omýva“ soľankou z pramenitej vody s morskou soľou a zmesou bylín, výsledkom čoho je jedinečná chuť Rheense Rooie. Chuť je plná krémová a mierne pikantná.
Gouda alebo, ako hovoria miestni „How-da“, je holandský syr pomenovaný podľa mesta Gouda v Holandsku. Ide o jeden z celosvetovo najobľúbenejších syrov, ktorý predstavuje 50 až 60 % svetovej spotreby syra. Existuje niekoľko druhov Goudy, klasifikovaných podľa veku. Z nich si zarytí priaznivci Goudy najradšej vyberajú odležanú Goudu, pretože majú pocit, že trvá roky, kým sa dozrievaním prejavia komplexné chute syra. Vyzretá Gouda sa pripravuje podobne ako ostatné syry Gouda - oddelením tvarohu a srvátky pomocou procesu zahrievania. Rovnako ako všetky ostatné syry, vyzeratá Gouda získava svoju farbu pridaním farbiva nazývaného annatto. V priebehu zrenia sa v syre Gouda vytvárajú kryštály laktátu vápenatého tvorené kyselinou mliečnou obsiahnutou v syre...
Saint Julien Fourre Noix je tavený syr ochutený mletými orechmi, preto má jemnú sladkú chuť s veľmi príjemným charakterom, čo z neho robí obľúbený dezertný syr.
Polotvrdý, nezrejúci, plnotučný parený slaný syr vyrobený z ovčieho mlieka.
Tête de Moine, "Hlava mnícha", je polotvrdý, ľahko krájateľný syr valcovitého tvaru z nepasterizovaného plnotučného mlieka s veľmi jemnou pastou. Zreje aspoň 2,5 mesiaca na smrekovom dreve. Konzumuje sa nakrájaný na tenké hobliny. Použitím špeciálneho krájača Girolle získavajú hobliny tvar rozety, čím sa dosiahne uvoľnenie aromatickej chuti, ktorá sa rozplýva v ústach.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.