Geitost alebo Gjetost (vyslovuje sa "yait-ost") je nórsky výraz pre "kozí syr". Tento názov odkazuje na pôvod výrazného hnedého syra, ktorý sa vyrábal zo srvátky z kozieho mlieka. Má mierne nasladlú, jemnú chuť, vďaka čomu je v Nórsku obľúbený na raňajky.
Saint Julien Fourre Noix
Saint Julien Fourre Noix je tavený syr ochutený mletými orechmi, preto má jemnú sladkú chuť s veľmi príjemným charakterom, čo z neho robí obľúbený dezertný syr.
Saint Julien Fourre Noix je tavený syr ochutený mletými orechmi, preto má jemnú sladkú chuť s veľmi príjemným charakterom, čo z neho robí obľúbený dezertný syr.
Zloženie: voda, syr (kravské mlieko (pôvod: Spojené kráľovstvo), soľ, mliečne enzýmy, koagulačné enzýmy, farbivá: 160a - karotén, 160b(ii) - annatto, E160c - paprikový extrakt, konzervant: E252 - dusičnan draselný), maslo, 7% vlašské orechy, lieskové orechy, mliečne bielkoviny, sušená srvátka, pšeničný škrob, taviace soli: E425 - konjaková guma, E450 - difosforečnany, zahusťovadlo: E407 - karagénan, potravinárske kyseliny: E331 - citráty sodné, E339 - fosforečnany sodné, konzervant: E202 - sorbát draselný, soľ, prírodné arómy (obsahuje zeler, vlašské orechy, mandle). Obsah tuku v sušine 57%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza, orechy, pšenica, zeler. Môže obsahovať stopy iných orechov.
Nutričné informácie na 100g: energia 1344kJ/325kcal, tuky 28g (z toho nasýtené mastné kyseliny 17g), sacharidy 5,2g (z toho cukry 2,1g), biekoviny 12g, soľ 1,9g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote +2°C až +6°C). Vyrobené vo Francúzsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 50%
- Prísady
- Orechy