Košík

Abondance PDO

3,90 €
S DPH

Rafinovaný horský syr z francúzskeho savojska, ktorý má nesmierne všestranné využitie. jeho chuť je príjemne jemná a bohatá na nuansy sena a lieskových orieškov.

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Rafinovaný horský syr z francúzskeho savojska, ktorý má nesmierne všestranné využitie. jeho chuť je príjemne jemná a bohatá na nuansy sena a lieskových orieškov.

Zloženie: nepasterizované plnotučné kravské mlieko, soľ, štartér, živočíšne syridlo. Obsah tuku v sušine 48%.

Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.

Nutričné informácie na 100g: energia 1740kJ/ 420kcal, tuky 35g (z toho nasýtené mastné kyseliny 23,8g), sacharidy 0,8g (z toho cukry 0,3g), bielkoviny 25,3g, soľ 1,6g. 

Skladujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku. 

101

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Francúzsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
3 mesiace
Tuk
48%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: 999 Na sklade

Rotterdamská horčicovo-kôprová omáčka je najlepším doplnkom k syru. Namočte si do nej kúsok Old Rotterdam 36 tyzdnov zrely alebo starsi Old Rotterdam Limited a vychutnajte si ho! Táto omáčka je vynikajúca aj k mäsu alebo natretá na čerstvej žemli či hamburgeri.

Dostupnosť: Vypredané

Intenzívne krémový syr, ručne vyrobený na farme, ochutený levanduľou a tymiánom. Pri vychutnávaní tohto syra si zavrite oči a jeho aromatická, mierne pikantná chuť plná byliniek Vás v duchu prenesie do Provensálska. Toto úspešné spojenie chutí je prekvapivým doplnkom každého syrového taniera.

Ovčí syr mladý

3,95 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre tých milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko, navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný.
Dostupnosť: Vypredané

Táto jemná flámska špecialita vďačí za svoj názov bruggskému čipkárskemu remeslu. Je to veľmi jemný mäkký syr s takmer zamatovou jedlou bielou kôrou. Vynikajúci ako dezertný syr alebo k poháru dobrého piva.

Dostupnosť: 10 Na sklade

Zelené korenie ponúka jedinečnú chuť, ktorá je sladšia, plnšia a zaoblenejšia, s menšou horkosťou v porovnaní s čiernym korením, ktoré vznikne vysušením zeleného korenia na slnku. Táto kačacia paštéta so zeleným korením prináša veľmi silné arómy a sviežosť svojou príjemnou kyselkavou chuťou. Ideálna na podávanie ako predjedlo.

Tynjetaler

2,90 €
Dostupnosť: Vypredané
Tynjetaler je lahodný špeciálny syr s dierkami, pochádzajúci z oblasti „Friesland“. Patrí medzi oceňované farmárske syry. V jeho krémovej, jemne sladkej chuti s pikantnými dozvukmi cítiť nádych švajčiarskych Álp. Tento mladý, vyzretý syr má jemne pikantnú dochuť, ktorá skvele vyznie na chlebíčku alebo je dobrou voľbou len tak ku drinku alebo či ako roztopený syr na fondue.

Montagnolo

3,40 €
Dostupnosť: Vypredané

Tento mäkký plesňový syr z Nemecka má prírodnú jedlú kôrku a lahodný pikantný, no pritom prístupný charakter.

Jeho chuť je krémová, s orieškovými a korenistými nuansami.

Gouda BIO

3,30 €
Dostupnosť: Vypredané
Táto organická gouda sa vyrába v holandskom meste Steijen. Mlieko pochádza zo zmiešaného stáda približne 200 kráv, z ktorých väčšina patrí k plemenu Brown Swiss. Keď túto goudu ochutnáte, na jazyku ucítite hladkú, hustú pastu posiatu proteínovými kryštálmi, ktoré príjemne chrumkajú. Zrením získava orechovú, karamelizovanú chuť, ktorú dopĺňajú tóny crème fraiche a sladkej trávy.
Dostupnosť: Vypredané

Tento taliansky  syr Provolone  v  Taliansku sa  zvyčajne používa na pizzu, toasty a do jedál, ktoré sa pečú v rúre. Po zahriatí totiž syr vytvorí krásnu rovnomernú vrstvu a jeho jemná, oriešková chuť s mierne sladkastým podtónom skvele dopĺňa ostatné chute, napríklad chute zeleniny či byliniek. Jeho textúra je krémová, mierne pružná a sformovaný je do charakteristického tvaru "klobásy".

Dostupnosť: Vypredané

V ústach a na jazyku je výrazne jemnejší ako starý syr a pikantnejší ako extra vyzretý. V čase zrenia sa vytvárajú komplexné a silné arómy, pričom si zachovávajú jedinečnú kombináciu slanej, sladkej a krémovej chuti. S viditeľnými proteínovými kryštálmi.

Dostupnosť: Vypredané

Maslo Echiré (CHOP) sa spracováva v drevených sudoch. Toto autentické remeselné spracovanie dodáva maslu veľmi zvláštnu chuť a jemnú, mäkkú textúru, ktorá sa rozplynie na jazyku. V roku 2015 maslo získalo „Prix d’Excellence Francaise“ (Francúzska cena za výnimočnosť).

Dostupnosť: 997 Na sklade

Kto by nepoznal slávne mäkké francúzske syry s vlašskými orechmi? Jedinečná kombinácia syra a jemných kúskov vlašských orechov v pravom holandskom štýle. Chutná v sendviči alebo na syrovom tanieri s nápojmi!

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Ikonická tmavá čokoláda Guanaja je vytvorená z výberovej zmesi kakaových bôbov s vyváženou horkosťou získanou ich pražením. V jej pozoruhodnej, intenzívnej horko-sladkej chuti zacítite kvetinový nádych s dochuťou kakaa a karamelu. Je ozdobená kúskami kakaových bôbov pre ešte väčší pôžitok.

Dostupnosť: Vypredané

Fourme d’Ambert (modrá škvrna) je francúzsky syr s modrou plesňou syr, ktorý sa vyrába v horskom prostredí regiónu Auvergne-Rhônes-Alpes v nadmorskej výške 600 až 1600 m. História výroby Fourme d’Ambert v regióne Haut-Forez nepochybne siaha až do stredoveku. Toto bujné prostredie a miestna biodiverzita dodávajú syru jeho jemnú, nezameniteľnú chuť a vôňu, čím si zaslúžil aj chránené označenie pôvodu. Mlieko, z ktorého sa tento syr vyrába, pochádza od kráv pasených minimálne 150 dní v roku na pastvinách a počas zimy kŕmených krmivami výlučne z oblasti označenia.

Dostupnosť: Vypredané

Brebis La Noix Liquer je francúzsky ovčí syr rafinovaný orechovým likérom. Pôvodom je tento syr z juhu Francúzska, tesne nad Toulouse. Zreje minimálne 12 mesiacov, čo veľmi dobre podčiarkne spojenie chuti syra s chuťou orechového likéru.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.