Košík

Kozí syr PGI 12 mesačný

4,19 €
S DPH

Tento dokonale vyzretý holandský kozí syr je plný chuti, lahodný, so sviežim charakterom a bohatou chuťou. Naozajstná lahôdka pre skutočných labužníkov.

Množstvo

Tento dokonale vyzretý holandský kozí syr je plný chuti, lahodný, so sviežim charakterom a bohatou chuťou. Naozajstná lahôdka pre skutočných labužníkov.

Tento syr ma prirodné nízky obsah laktozy.

Zloženie: pasterizované kozie mlieko, soľ, štartér, mikrobiálne syridlo. Obsah tuku v sušine 50%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktoza. 
Nutričné informácie na 100g: energia 1639kJ/395kcal, tuky 32,6g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,9g, mononenasýtené 7,3g, polynenasýtené 0,9g; transmastné kyseliny 0,9g), cholesterol 97mg, bielkoviny 25,5g, soľ 1,7g, sodík 0,69g, vápnik 0,81g.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené v Holandsku.

22

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Holandsko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Nie
Doba zrenia
12 mesiacov
Tuk
50%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: 10 Na sklade
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny. Dula a jablko pozdvihnú chuť syrov s modrou plesňou.
Dostupnosť: 999 Na sklade

Krémový holandský syr získava svoju neobvyklú chuť pridaním červeného pesta, ktoré podčiarkne aromatickú, krémovú, pikantnú chuť syra. Výsledkom je úspešné spojenie rôznych kultúr. Chutiť vám bude v sendviči, ale je tiež veľmi vhodný na kulinárske použitie.

Ekte Geitost 250 g

7,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Geitost alebo Gjetost (vyslovuje sa "yait-ost") je nórsky výraz pre "kozí syr". Tento názov odkazuje na pôvod výrazného hnedého syra, ktorý sa vyrábal zo srvátky z kozieho mlieka. Má mierne nasladlú, jemnú chuť, vďaka čomu je v Nórsku obľúbený na raňajky.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Ivoire - biela čokoláda slonovinovej farby je potešením vytvoreným majstrami cukrármi, ktorí vedia chuť kvalitnej bielej čokolády ešte viac zvýrazniť. Vyznačuje sa svojou jemnosťou, vanilkovými tónmi a nepresladenou chuťou. Nápad spojiť ju s jemnými chrumkavými malinovými lupienkami je jednoducho excelentný. Sladké a teplé chute čokolády sú zvýraznené kyslou a ovocnou chuťou malín, čo vytvára lahodný kontrast na jazyku. 

Dostupnosť: 2 Na sklade

Tento vláčny bezlepkový koláčik je úplne bez múky a je jednoducho neodolateľný vďaka lahodnej, vzdušnej konzistencii a výnimočnej chuti. Vďaka svojmu zloženiu je vhodný aj pre rôzne diéty, pretože sa pripravuje len s mandľami (32%), čerstvými vajíčkami, maslom a nádychom vanilky. Jeho jedinečné balenie zaručuje dlhú trvanlivosť, takže si ho môžete kedykoľvek vychutnať buď samotný, alebo s coulis, sorbetom či ovocným šalátom. Na prípravu netreba už nič... Hneď po vybratí z krabice je pripravený na zjedenie. Či už ako dezert alebo ako popoludňajšie občerstvenie, navyše môžete sa rozdeliť aj s priateľmi! Veľkou výhodou je praktické balenie - táto dobrota je zabalená v hliníkovom obale, čo znamená, že si ju môžete vziať kamkoľvek chcete...

Montagne du Jura

3,79 €
Dostupnosť: Vypredané
Jeho výroba z horského mlieka mu dodáva pružnú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach. Jeho chuť môže byť jemná aj výrazná, v závislosti od stupňa zrelosti. Zreje minimálne 8 týždňov.
Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Ikonická tmavá čokoláda Guanaja je vytvorená z výberovej zmesi kakaových bôbov s vyváženou horkosťou získanou ich pražením. V jej pozoruhodnej, intenzívnej horko-sladkej chuti zacítite kvetinový nádych s dochuťou kakaa a karamelu. Je ozdobená kúskami kakaových bôbov pre ešte väčší pôžitok.

Dostupnosť: Vypredané

Vďaka valcovitému tvaru a bielej kôrke má tento syr ľahkú a príjemnú vôňu dobre vyváženého kozieho syra. Perfektné na varenie!

Feta PDO 200 g

4,79 €
Dostupnosť: Vypredané

Originálna grécka Feta je vyzretý syr, vyrobený obvykle zo zmesi ovčieho a kozieho mlieka. Je charakteristická svojou zrnitou štruktúrou a sviežou, slanou chuťou bohatou na korenisté nuansy. Syry, ktoré sa ju snažia napodobniť, sa pravej gréckej Fete nedokážu vyrovnať.

Ruscello Tricolore

3,80 €
Dostupnosť: Vypredané

Syr Ruscello Life (Tricolore) sa vyrába zo zmesi pasterizovaného kravského a kozieho mlieka a zreje viac ako šesť týždňov. Ide o výrazný syr s plným charakterom, sviežou chuťou a pikantným akcentom. Snúbi sa v ňom jemný, maslový syr s intenzívnou chuťou papriky a cesnaku. Jeho vôňa prechádza od výraznej sladkosti papriky až po pikantnosť chilli papričiek. Okrem skvelej chuti je syr aj pastvou pre oči, a to vďaka pestrej zmesi bielej, žiarivo zelenej a sýtočervenej farby. To z neho robí ozdobu syrovej dosky. Ideálne jeho chuť doplní paprika či olivy, ulahodí Vám aj v kombinácii s medovou horčicou s kôprom či figovým džemom. Dobre ho doplnia ľahké, polosuché biele vína so sviežou chuťou.

Red Leicester

3,70 €
Dostupnosť: Vypredané

Anglický syr vyrobený podobným spôsobom ako syr Cheddar, hoci má drobivú štruktúru. Výrazne sfarbený syr, ktorý sa počas zrenia potiera maslom (v gázovom plátne). Štruktúra je drobivá a syr má hlbokú aromatickú chuť s tónmi orechov a húb.

Pecorino Sardo DOP

3,39 €
Dostupnosť: Vypredané

Pecorino je súhrnný názov viacerých talianskych ovčích syrov. Tento polotvrdý syr Sardo je dlhšie zrejúci syr z plnotučného mlieka oviec zo Sardínie, zrením získava mierne ostrý, pikantný charakter. Kôrku má hladkú, farba býva slamovo žltá. Textúra je kompaktná. Jeho intenzívna, komplexná chuť s jemnými orieškovými nuansami ho predurčuje na dezertný syr, ktorý si vychutnáte s červenými vínami plnej chuti.Pridajte k nemu na syrovú dosku aj pomaranče, figy či dulové želé. Ideálnu dvojicu vytvorí s "Carasau" - tradičným sardínskym chlebom, ale chutiť vám bude aj s inými druhmi chleba či údeninami. Nastrúhaný pozdvihne chuť cestovín čí polievok, hodí sa aj do receptov s gratinovaným syrom.

Tento syr ma prirodné nízky obsah laktozy.

Dostupnosť: Vypredané

Táto jemná flámska špecialita vďačí za svoj názov bruggskému čipkárskemu remeslu. Je to veľmi jemný mäkký syr s takmer zamatovou jedlou bielou kôrou. Vynikajúci ako dezertný syr alebo k poháru dobrého piva.

Dostupnosť: Vypredané

Tento výnimočný remeselný kúsok je príjemnou súhrou pikantného charakteru syra s modrou plesňou a jemných, ovocných chutí talianskeho dezertného vína Raboso Passito (IGT) (počas zrenia sa ním omýva kôrka) a sušených brusníc, ktorými je pokrytý na povrchu. 

Blu ’61 je klenot medzi syrmi, ktorý vytvoril Antonio Carpenedo ako symbol lásky - inšpiráciou mu bolo jeho 50-ročné manželstvo s manželkou Giuseppinou a získal viacero medailí a prestížnych ocenení na svetových súťažiach syrov. Antonio spolu so svojimi dvoma synmi vedie spoločnosť La Casearii Carpenedo, ktorá sídli v provincii Treviso a venuje sa výrobe výnimočných syrov. 

Blue Stilton PDO

3,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Stilton, klasický anglický modrý syr vyrobený z kravského mlieka, je pomenovaný podľa dediny v Huntingdonshire, kde sa podľa tradície prvýkrát predával koncom 18. storočia na zastávke dostavníka s názvom Bell Inn. Syr Stilton sa v jeho rovnomennej dedine zjavne nikdy nevyrábal; v modernej dobe sa toto označenie spája s určitými syrmi vyrábanými v grófstvach Leicestershire, Derbyshire a Nottinghamshire. Pôvodne sa tento syr vyrábal výlučne z mlieka kráv plemena Shorthorn - niektoré sú tak vyrábané doposiaľ. Stilton má bohatú, intenzívnu chuť, ktorá je menej slaná v porovnaní so syrom Roquefort. Štruktúra je polomäkká a vlhká alebo krémová, keďže syr nie je lisovaný. Má slonovinovo žltú farbu s modrastými zelenými žilkami plesne Penicillium glaucum...

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.