Comté je francuzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne «Frutières», ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov .
Saint Julien Fourre Noix
Saint Julien Fourre Noix je tavený syr ochutený mletými orechmi, preto má jemnú sladkú chuť s veľmi príjemným charakterom, čo z neho robí obľúbený dezertný syr.
Saint Julien Fourre Noix je tavený syr ochutený mletými orechmi, preto má jemnú sladkú chuť s veľmi príjemným charakterom, čo z neho robí obľúbený dezertný syr.
Zloženie: voda, syr (kravské mlieko (pôvod: Spojené kráľovstvo), soľ, mliečne enzýmy, koagulačné enzýmy, farbivá: 160a - karotén, 160b(ii) - annatto, E160c - paprikový extrakt, konzervant: E252 - dusičnan draselný), maslo, 7% vlašské orechy, lieskové orechy, mliečne bielkoviny, sušená srvátka, pšeničný škrob, taviace soli: E425 - konjaková guma, E450 - difosforečnany, zahusťovadlo: E407 - karagénan, potravinárske kyseliny: E331 - citráty sodné, E339 - fosforečnany sodné, konzervant: E202 - sorbát draselný, soľ, prírodné arómy (obsahuje zeler, vlašské orechy, mandle). Obsah tuku v sušine 57%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza, orechy, pšenica, zeler. Môže obsahovať stopy iných orechov.
Nutričné informácie na 100g: energia 1344kJ/325kcal, tuky 28g (z toho nasýtené mastné kyseliny 17g), sacharidy 5,2g (z toho cukry 2,1g), biekoviny 12g, soľ 1,9g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote +2°C až +6°C). Vyrobené vo Francúzsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 50%
- Prísady
- Orechy