Košík

Old Rotterdam

2,70 €
S DPH

Tento 36 týždňov zrejúci syr Old Rotterdam je ideálny do sendviča alebo ako občerstvenie k nápojom. Syr Old Rotterdam je mierne chrumkavý vďaka malým bielym kryštálom, ktoré sa tvoria počas zrenia. A to dodáva tomuto vyzretému syru jeho úžasnú chuť.

Množstvo

Tento 36 týždňov zrejúci syr Old Rotterdam je ideálny do sendviča alebo ako občerstvenie k nápojom. Syr Old Rotterdam je mierne chrumkavý vďaka malým bielym kryštálom, ktoré sa tvoria počas zrenia. A to dodáva tomuto vyzretému syru jeho úžasnú chuť.

Zloženie:
pasterizované kravské mlieko, soľ, štartér, živočíšne syridlo, konzervant: E251 - dusičnan sodný, farbivo: E160b - annato. Obsah tuku v sušine 48%.

Alergény:
mlieko/mliečne produkty, laktóza.

Nutričné informácie na 100g:
energia 1659kJ/400kcal, tuky 33,2g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,6g, mononenasýtené 9,7g, polynenasýtené 0,9 g; transmastné kyseliny 0,8g), cholesterol 107mg, bielkoviny 25,3g, soľ 2g, sodík 0,80g.

Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max +7°C).

Vyrobené v Holandsku.

12

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Holandsko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
36 týždňov
Tuk
48%

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Fontina Valle d'Aosta DOP (Fontina) je klasický taliansky syr vyrábaný v údolí Aosta od 12. storočia. Existuje veľa druhov syra Fontina, vyrábaných pod alternatívnymi názvami, ale pravá talianska Fontina Valle d'Aosta, označená pečiatkou Consorzio (Konzorcium), je originálna a najznámejšia. Tento syr sa tradične vyrába z nepasterizovaného kravského mlieka. Jeho štruktúra a chuť závisia od toho, ako dlho zreje (zvyčajne to je 90 dní). Textúra môže byť od polomäkkej až po pevnú, chuť zase môže ísť od jemnej a bohatej po robustnejšiu a výraznejšiu. V reze je Fontina svetlokrémová a posiata otvormi známymi ako „oči“. S obsahom tuku 45 % patrí syr medzi veľmi bohaté a krémové, starnutím dostáva orechový nádych...

Dostupnosť: Vypredané

Dip, vyrobený vo Francúzsku, najlepšie chutí v kombinácii s ovčími syrmi. Už od roku 1966 známa francúzska spoločnosť Saveurs Fruits využíva unikátnu metódu šetrného varenia vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá umožňuje zachovať lepšiu organoleptickú kvalitu ovocia (textúra, príchute a farby), ako aj prítomnosť kúskov ovocia. Sú skutočnými odborníkmi v oblasti výberu najvhodnejšieho ovocia na výrobu džemov a ovocných výrobkov. Všetky plody sú starostlivo vyberané podľa kritérií čerstvosti, zrelosti, chuti a ďalších veľmi presných špecifikácií. So svojou ponukou viac ako 20 druhov ovocia prinášajú najširší sortiment BIO produktov na trhu džemov a ovocných výrobkov.

Dostupnosť: Vypredané
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny...
Dostupnosť: Vypredané
Pekanové orechy predstavujú dobrý zdroj bielkovín na rastlinnej báze spolu so zdravými tukmi, takže sú skvelé na prípravu plnohodnotných vegánskych jedál. Sú tiež bohaté na vlákninu (napomáha dobrému tráveniu), ako aj na meď a zinok. Obsahujú tiamín (alebo vitamín B1), ktorý pomáha telu premieňať sacharidy na energiu. Skvele chutia v šalátoch, dezertoch a dopĺňajú syrové taniere.
Dostupnosť: Vypredané
Tento mäkký syr s bielou plesňou je klasickým príkladom toho, čo Francúzi nazývajú triple-crème (trojitý krém). Pridaním smotany je táto špecialita intenzívne jemná, rafinovaná a ideálna na kombinovanie s inými ingredienciami. Lákavá pochúťka pre všetkých milovníkov syra.

Rambol aux Noix

2,90 €
Dostupnosť: Vypredané

Rambol je francúzsky tavený syr, ktorý bol vynájdený v 60. rokoch minulého storočia vo výrobni smotany v Rambouillet. V roku 1970 bola na trh uvedená prvá verzia značky Rambol aux Noix (Rambol s orieškami).

Jeho textúra je jemná, krémová a roztierateľná a po celom jeho vnútri sú rozmiestnené tri vrstvy orechov a malé kúsky orechov (vlašské orechy a lieskové orechy z Dordogne). Chuť je veľmi jemná a mierne drevitá.

Morbier AOP

2,90 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade
Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Dostupnosť: Vypredané
Nádherne chrumkavý, čerstvý kozí syr zabalený v slaninke. Veľmi vhodný je na pečenie na panvici a kopnzumáciu za tepla na obed alebo ako príloha do šalátu.
Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Ivoire - biela čokoláda slonovinovej farby je potešením vytvoreným majstrami cukrármi, ktorí vedia chuť kvalitnej bielej čokolády ešte viac zvýrazniť. Vyznačuje sa svojou jemnosťou, vanilkovými tónmi a nepresladenou chuťou. Nápad spojiť ju s jemnými chrumkavými malinovými lupienkami je jednoducho excelentný. Sladké a teplé chute čokolády sú zvýraznené kyslou a ovocnou chuťou malín, čo vytvára lahodný kontrast na jazyku. 

Blue Stilton PDO

3,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Stilton, klasický anglický modrý syr vyrobený z kravského mlieka, je pomenovaný podľa dediny v Huntingdonshire, kde sa podľa tradície prvýkrát predával koncom 18. storočia na zastávke dostavníka s názvom Bell Inn. Syr Stilton sa v jeho rovnomennej dedine zjavne nikdy nevyrábal; v modernej dobe sa toto označenie spája s určitými syrmi vyrábanými v grófstvach Leicestershire, Derbyshire a Nottinghamshire. Pôvodne sa tento syr vyrábal výlučne z mlieka kráv plemena Shorthorn - niektoré sú tak vyrábané doposiaľ. Stilton má bohatú, intenzívnu chuť, ktorá je menej slaná v porovnaní so syrom Roquefort. Štruktúra je polomäkká a vlhká alebo krémová, keďže syr nie je lisovaný. Má slonovinovo žltú farbu s modrastými zelenými žilkami plesne Penicillium glaucum...

Montagnolo

3,40 €
Dostupnosť: Vypredané

Tento mäkký plesňový syr z Nemecka má prírodnú jedlú kôrku a lahodný pikantný, no pritom prístupný charakter.

Jeho chuť je krémová, s orieškovými a korenistými nuansami.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.