Brie, mäkký zrejúci francúzsky syr z kravského mlieka, je pomenovaný podľa oblasti v severovýchodnom Francúzsku, kde sa vyrába. Zmäkknutý tvaroh na Brie sa formuje do plochých okrúhlych foriem s priemerom 9 – 15 palcov (23 – 38 cm) a hrúbkou 1 – 1,5 palca (2,5 – 3,8 cm).
Neufchâtel Coeur de Bray PDO 200 g
Neufchâtel je pikantný syr v tvare srdca zo severu Francúzska. Charakteristická je jeho mierne slaná chuť mlieka s nádychom húb, ktorý vychádza z jeho jedlej bielej kôrky.
Neufchâtel je pikantný syr v tvare srdca zo severu Francúzska. Charakteristická je jeho mierne slaná chuť mlieka s nádychom húb, ktorý vychádza z jeho jedlej bielej kôrky.
Zloženie: pasterizované kravské MLIEKO, soľ, štartér, biela potravinárska pleseň, živočíšne syridlo. Obsah tuku v sušine min. 50%.
Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.
Nutričné informácie na 100g: energia 1211kJ/292kcal, tuky 24g (z toho nasýtené mastné kyseliny 17g), sacharidy 0,5g (z toho cukry 0,5g), bielkoviny 19g, soľ 1,6g.
Skladujte v suchu a chlade.
Vyrobené vo Francúzsku.
Dátum minimálnej trvanlivosti je uvedený na obale.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 50%
- Pleseň
- Biela