Táto holandská špecialita má jedinečný charakter: syr je polotvrdý až mäkký. Talianske bylinky dodávajú tomuto smotanovému syru stredomorský nádych. Zloženie: pasterizované kozie mlieko, soľ, 0,8% talianske bylinky (paprika, cesnak, bazalka, cibuľa, tymián, kajenské korenie), štartér, mikrobiálne syridlo. Obsah tuku v sušine 50%. Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza. Nutričné informácie na 100g: energia 1609kJ/388kcal, tuky 32,2g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,6g, mononenasýtené 7,2g, polynenasýtené 0,9g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 24,6g, soľ 1,75g, sodík 0,70g. Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max +7°C). Vyrobené v Holandsku.
Ovčia bryndza je jedným z najobľúbenejších a najpredávanejších výrobkov na Slovensku. Je bohatým zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov, hlavne vápnika, fosforu, draslíka, vitamínov a množstva užitočných mikroorganizmov. Je právom označovaná aj ako “slovenské biele zlato“.
Top Hat Cheddar je typický anglický čedar. Tento syr zvykne byť farbený annattom - farbivom vyrobeným zo semien stromu Orelánik farbiarsky (Bixa orellana). Štruktúra často vyzerá ako drobivá, ale v ústach je lahodne hladká. Chuť je krémová a bohatá na zemité nuansy. Je nesporným favoritom medzi milovníkmi syra, preto bol Top Hat Cheddar v roku 2019 odcenený zlatom počas Svetovej súťaže syrov (World Championship Cheese Contest) v Green Bay.
Tento olivový olej, bohatý na prírodné antioxidanty, je v ústach ľahko štipľavý a ponúka aromatickú komplexnosť, ktorú si vychutnáte tak v studenej, ako aj v teplej kuchyni.
Chránené označenie pôvodu zaručuje vysokú kvalitu a pôvod olivového oleja - 100% francúzskeho, 100% z regiónu Aix en Provence.
V roku 1996 získal zlatú medailu na súťaži "Entreprise du Patrimoine Vivant" - najvyššie označenie výnimočnosti francúzskeho know-how. V rokoch 2001 až 2011 a v roku 2015 získal zlatú medailu na národnej poľnohospodárskej súťaži.
Táto Mozzarella je vyrobená z plnotučného byvolieho mlieka pochádzajúceho z oblasti Campana. Je chuťovo výraznejšia a aromatickejšia ako mozzarella z kravského mlieka. Štruktúra syra je mäkká, pružná, jemná. Chuť je svieža, jemná, no zároveň bohatá na mnohé jemné pikantné dochute. Najlepšie chutí pri izbovej teplote, ideálne iba sama osebe - ručne natrhaná na kúsky, prípadne ako predjedlo alebo v šaláte s paradajkami a bazalkou. Skvelá je v kombinácii s olivovým olejom, balzamikovým octom či pestom.
Provensálska jahňacia terina je starostlivo pripravená renomovaným majstrom vo výrobe mäsových špecialít - spoločnosťou Roger Vidal. Tento lahodný remeselný výrobok, ktorý v sebe spája sladkosť jahňacieho mäsa s autentickou chuťou Provensálska, je pozvánkou na cestu nezabudnuteľných chuťových zážitkov, predovšetkým pre milovníkov provensálskej kuchyne. Pri jej výrobe boli použité prvotriedne suroviny a je bez pridaných konzervantov a umelých farbív.
Nutričné informácie na 100g: energia 1829kJ/436kcal, tuky 11g (z toho nasýtené 7,63g), bielkoviny 3,1g, sacharidy 80g (z toho cukry 53g), soľ 0,63g.
Rotterdamská horčicovo-kôprová omáčka je najlepším doplnkom k syru. Namočte si do nej kúsok Old Rotterdam 36 tyzdnov zrely alebo starsi Old Rotterdam Limited a vychutnajte si ho! Táto omáčka je vynikajúca aj k mäsu alebo natretá na čerstvej žemli či hamburgeri.
Výrazný biely anglický syr s jemne pikantnými dozvukmi, aromatizovaný brusnicami. Táto špecialita vás príjemne prekvapí svojím jemne sladkým charakterom. Skvele sa hodí na podávanie na syrovej doske.
Túto lahodnú kačaciu pečeň Foie gras s textúrou rozplývajúcou sa na jazyku navrhli gurmánski majstri v Maison Sauveterre. Tip na podávanie: Foie gras vyberte z chladničky 20 minút pred podávaním. Nakrájajte ju pomocou nezúbkovaného noža vopred namočeného do horúcej vody. Podávajte so sedliackym chlebom, kanapkami, toastom alebo perníkom.
Tento polomäkký švajčiarsky syr má vďaka extra porcii smotany obzvlášť krémovú textúru, ktorá sa rozplýva v ústach, doplnená je pikantnou arómou z pieskovcových jaskýň Kaltbach. Vďaka svojej tmavohnedej prírodnej kôrke a luxusnej textúre je jasné, že tento syr patrí do rodiny Kaltbachov.
Zámerne jemné, aby nepredčili chuť syra. Ochutené extra panenským olivovým olejom a posypané morskou soľou. Podávame s Pecorinom alebo akýmkoľvek tvrdým syrom.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.