Košík

Queso de Cabra

3,79 €
S DPH

Španielsky syr z čistého, plnotučného kozieho mlieka s jemným, orieškovým charakterom. Vyrobený majstrami syrármi z rodinnej firmy Garcia Baquero, ktorá je popredným výrobcom autentických remeselných španielskych syrov podľa desiatkami rokov overených receptov a s dôrazom na kvalitu používaných surovín. Chuť tohto syra je čistá a prístupná, výborne sa hodí ako dezertný syr alebo nakrájaný na kocky a podávaný k nápojom.

Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Španielsky syr z čistého, plnotučného kozieho mlieka s jemným, orieškovým charakterom. Vyrobený majstrami syrármi z rodinnej firmy Garcia Baquero, ktorá je popredným výrobcom autentických remeselných španielskych syrov podľa desiatkami rokov overených receptov a s dôrazom na kvalitu používaných surovín. Chuť tohto syra je čistá a prístupná, výborne sa hodí ako dezertný syr alebo nakrájaný na kocky a podávaný k nápojom.

Zloženie: pasterizované kozie MLIEKO, štartér, soľ, vegetariánske syridlo.

Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.

Nutričné informácie na 100g: energia 1751kJ/422kcal, tuky 35g (z toho nasýtené mastné kyseliny 24,1g), sacharidy 1,8g (z toho cukry 1,8g), bielkoviny 25g, soľ 1,6g.

Skladujte v suchu a chlade (+2°C až + 7°C).

Vyrobené v Španielsku.

121

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Španielsko
Úprava
Pasterizovaný
Laktózové
Áno
Doba zrenia
3 mesiace
Tuk
50%

Mohlo by vás zaujať aj

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Vďaka valcovitému tvaru a bielej kôrke má tento syr ľahkú a príjemnú vôňu dobre vyváženého kozieho syra. Perfektné na varenie!

Dostupnosť: Vypredané

Tento koláč vyrobený v Španielsku zo sušených datlí a vlašských orechov je dokonalým základom alebo prílohou k rôznym druhom syrov, od tvrdých, pikantných syrov až po syry s modrou plesňou a mäkké syry s omývanou kôrou. Vďaka vysokému obsahu vlákniny, vápnika a draslíka a nízkemu obsahu nasýtených tukov je táto pochúťka potravinou s vysokou nutričnou hodnotou, vhodná aj pre ľudí, ktorí dbajú na dodržiavanie zdravej výživy. Ocenia ho aj priaznivci rastlinných produktov a ľudia s intoleranciou na lepok. Sladké a zdravé zároveň - neobvyklá kombinácia.

Dostupnosť: Vypredané
Dip sa konzumuje priamo so syrom, na chrumkavej bagete alebo na čerstvom, horúcom kúsku toastu. Výrobca Folies Fromages – Guillaume a Lesgards pripravil šesť receptov, ktorých cieľom je pridať iný rozmer spôsobu, akým sa dá vychutnať syr. Recepty sú založené na tradícii a spoliehajú sa na maximálne využitie protichodných, no zároveň vzájomne sa dopĺňajúcich chutí. Vyrábajú sa remeselným spôsobom v Pyrenejách. Svetlé figy sú dokonalým spoločníkom k lahodným kozím syrom. Pár hrozienok a ľahký dotyk bobkového listu dopĺňa túto zmes, ktorá je plná slnka a chutí horúcej južnej pahorkatiny.

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: Vypredané

Appenzeller je jednou z najznámejších švajčiarskych syrových špecialít. Za svoju aromatickú a ostrú chuť vďačí legendárnej soľanke s bylinkami, ktorej presné zloženie je dobre stráženým tajomstvom. Zreje minimálne 3 mesiace (klasický), 4 mesiace (prvá trieda) alebo 6 mesiacov (extra čierna).

Iberico

3,59 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Španielsky syr zo zmesi kravského, kozieho a ovčieho mlieka. Vyznačuje sa jedinečnou chuťou, ktorá je bohatá na svieže a ovocné nuansy.

Dostupnosť: Vypredané

Tento holandský kozí syr (s chráneným zemepisným označením) je špecialitou s jedinečným charakterom. Je to polotvrdý syr s jemnou chuťou, obohatenou o lahodnú kombináciu petržlenovej vňate a cesnaku. Vynikajúci je na chlebe alebo ako snack k nápojom.

Dostupnosť: 10 Na sklade

Tradičný, dokonale vyladený recept na terinu od francúzskeho šéfkuchára s pridaním údenej slaninky a cibule, ktoré umocňujú jej chuť. Klasika, ktorú by ste mali mať vždy v zásobe, aby ste si ju užili, kedykoľvek budete mať chuť. V jednoduchosti je krása a zároveň potešenie pre Vaše chuťové poháriky! Starostlivo pripravená renomovaným majstrom vo výrobe mäsových špecialít - spoločnosťou Roger Vidal z prvotriednych surovín.

Dostupnosť: Vypredané
Kto by nepočul o vyynikajúcej husacej pečeni Foie gras! Pre niektorých labužníkov sa jej chuť nedá s ničím porovnať. Ak viete oceniť delikátnu, jemnú, hladkú a lahodnú husaciu pečeň, určite ochutnajte práve túto! Blok husacej pečene Foie gras je jemne emulgovaný a ochutený. Môžete ho natrieť na toasty a vychutnať k aperitívu. Tip na podávanie: Foie gras vyberte z chladničky 15 až 20 minút pred podávaním. Nakrájajte ju pomocou nezúbkovaného noža vopred namočeného do horúcej vody. Pre získanie dokonalých plátkov odporúčame použiť strunový krájač, tzv. lýru. Podávajte s čerstvým alebo opečeným sedliackym chlebom, ochutnať ju môžete aj perníkom. Výborne sa hodí aj ako predjedlo a k aperitívu.
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Colosso je tvrdý, veľký syr z mlieka drsného, ale zároveň tak rozkošného vodného byvola. Byvolie mlieko obsahuje oveľa viac tuku a bielkovín než kravské mlieko. Vďaka tomu je tento syr s modrou flórou taký úžasný. Zvetraná kôrka má svetlooranžovo-hnedú farbu s bielo-sivým zákalom plesne. Vôňa výrazne pripomína trávu, čpavok, huby a karamel. Pod kôrkou je syr slonovinovej farby s jemne rozptýlenými žilkami modrej plesne s obzvlášť krémovou textúrou, tu a tam sú prítomné kryštáliky. Chuť je sofistikovaná a komplexná. Najprv ucítite plnú, smotanovú chuť, fondán, orechy a huby, postupne sa chuť v ústach rozvíja, aby bola v závere intenzívna a dlho pikantná, slaná, s korenistými tónmi modrej flóry.

Dostupnosť: Vypredané
Vynikajúci bezlepkový mandľovo-gaštanový koláč z Provensálska je jednoducho neodolateľný vďaka jeho lahodnej konzistencii. Navyše, je okamžite pripravený na konzumáciu! Jeho jedinečné balenie zaručuje dlhú trvanlivosť, takže si ho môžete kedykoľvek vychutnať buď samotný, alebo s coulis, sorbetom či ovocným šalátom.

Jose Jalapenos

2,90 €
Dostupnosť: 1000 Na sklade

Pre tých, ktorí obľubujú syry s výraznou chuťou, je José špičkovou voľbou. Krémovo smotanový syr s kúskami jalapeños z neho robí veľmi obľúbený syr.

Raclette

3,50 €
Dostupnosť: Vypredané
Švajčiarsky Raclette je polotvrdý alpský syr z kravského mlieka. Pochádza zo švajčiarskych Álp, ale vyrába sa aj na francúzskej strane Álp, ako aj v USA. Raclette má výnimočné rozpúšťacie vlastnosti a tradične sa podáva ako fondue a ako nastrúhaný roztopený syr na varených zemiakoch. Slovo „raclette“ je odvodené z francúzskeho slova racler, čo znamená „škrabať“.
Dostupnosť: Vypredané

Väčšina údených syrov známych z Holandska sú tavené syry, často vyrábané z prebytkov pri výrobe iných syrov, ale tento údený syr je plnohodnotnou špecialitou. Vyrába sa na farme a je údený na dreve, čo patrí k tradičným remeselným postupom, vďaka čomu dosiahne nádhernú vôňu a chuť má intenzívny, bohatý charakter.

Dostupnosť: Vypredané
Lahodný, svieži dip na báze horčice a brusníc. Svieži ovocný charakter tohto dipu sa hodí k akémukoľvek druhu syra, od jemného po pikantný a od mäkkého po tvrdý.
Dostupnosť: Vypredané

Plátky čerstvého kozieho syra s krémovým, sviežim charakterom. Vďaka pridanému medu je chuť príjemne jemná a sladká. Vynikne v šalátoch alebo s tmavým chlebom.

Dostupnosť: Vypredané

Burrata je variantom klasickej mozzarelly. Táto čerstvá, krémová špecialita jemnej chuti so smotanovým srdcom je nesmierne obľúbená do šalátov na obed alebo ako predjedlo.

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Gazdovský syr, ktorý farmár vyrába podľa tajnej receptúry s čiernymi hľuzovkami, ktoré získavajú v talianskych lesoch Sibillini. Syry zrejú na drevených policiach minimálne 8 týždňov.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.