Holandský ovčí syr je vzácny produkt, tento ovčí syr je však odporúčaný pre milovníkov syra, ktorí chcú vyskúšať niečo iné. Pri pomyslení na syr sa ľuďom často vybaví kravský a kozí syr, no ovčí syr je prinajmenšom taký lahodný. Syr vyrobený z ovčieho mlieka je dobrou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko a navyše je plný vitamínov, bohatý na vitamíny A, B a C a je teda nielen zdravý, ale aj chutný! Navyše v spojení s hľuzovkou je delikátnym zážitkom pre chuťové poháriky všetkých priaznivcov hľuzoviek.
Cantal PDO
3,30 €
S DPH
Syr vyrábaný hlavne v departementoch Cantal. Jeho suchá kôrka sa najskôr zmení na zlatú, potom hnedastú. Jeho štruktúra sa topí a stáva sa drobivou pri postupnom zrení. Chuťovo sa stáva ovocnejším, s tónmi po lieskových orieškoch a nakoniec intenzívny a dlhotrvajúci.
Syr vyrábaný hlavne v departementoch Cantal. Jeho suchá kôrka sa najskôr zmení na zlatú, potom hnedastú. Jeho štruktúra sa topí a stáva sa drobivou pri postupnom zrení. Chuťovo sa stáva ovocnejším, s tónmi po lieskových orieškoch a nakoniec intenzívny a dlhotrvajúci.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, soľ, živočíšne syridlo, štartér.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1561kJ/376kcal, tuky 30g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21g), sacharidy 1,5g (z toho cukry 0,5g), bielkoviny 25g, soľ 2g.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, soľ, živočíšne syridlo, štartér.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1561kJ/376kcal, tuky 30g (z toho nasýtené mastné kyseliny 21g), sacharidy 1,5g (z toho cukry 0,5g), bielkoviny 25g, soľ 2g.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
83
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Doba zrenia
- 3 mesiace
- Tuk
- 50%