Táto rodinná firma z Holandska so sídlom v Brabantsku sa venuje inovatívnym špecialitám. Bastiaansen vyrába regionálne tvrdé a plesňové syry najvyššej kvality. Tento krásny kozí syr má príjemne krémovú, čistú chuť a jemne pikantnú modrú žilnatinu.
Táto rodinná firma z Holandska so sídlom v Brabantsku sa venuje inovatívnym špecialitám. Bastiaansen vyrába regionálne tvrdé a plesňové syry najvyššej kvality. Tento krásny kozí syr má príjemne krémovú, čistú chuť a jemne pikantnú modrú žilnatinu. Zloženie: pasterizované kozie mlieko, pasterizovaná kozia smotana, soľ, vegetariánske syridlo, penicillium roqueforti (modrá potravinárska pleseň), štartér. Obsah tuku v sušine 64,3%. Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza. Nutričné informácie na 100g: energia 1850kJ/442kcal, tuky 39,6g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 28,6g, mononenasýtené 8,4g, polynenasýtené 1,1g; kyselina linolová 0,4g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 23g, cholesterol 0,0mg, sodík 730mg. Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené v Holandsku.
Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.
Caraïbe je čokoláda vyrobená z výberovej zmesi kakaových bôbov z karibskej oblasti, s veľmi dobre vyváženou bohatou chuťou.
Dozrel k dokonalosti v bývalých muničných bunkroch v dedine Daarle v Twente. Počas zrenia sa syr umýva a natiera špeciálnou zmesou plesní a zrejúcich kultúr. Príjemne štipľavý, no zároveň krémový a s jemne sladkou doznievajúcou chuťou.
Jeden z najznámejších a najexportovanejších ovčích syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho konzistencia je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia. Stredne vyzretý syr je krémový, mäkší, chuť je jemna bez akýchkoľvek pikantných tonov. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.
Tento syr ovocnej a pikantnej chuti, dozrieva v spleti pieskovcových jaskýň vo švajčiarskom regióne Kaltbach (Lucern) viac ako rok – najmenej deväť mesiacov v jaskyniach a tri mesiace v syrárni. Tento orieškový a bohatý syr vyrobený z nepasterizovaného mlieka kráv, ktoré sa kŕmia trávou, je jedným z najdelikátnejších vo Švajčiarsku. Turisti sa hrnú do pieskovcových jaskýň regiónu Kaltbach, aby videli, kde tento vyzretý syr získava svoju jedinečnú chuť a charakteristickú hnedú kôrku. Le Gruyère je známy pre svojou silnú a hladkú, no nie prehnanú alebo príliš slanú chuť, ako aj pre svoju drobivú povahu. Je častým víťazom medzinárodných syrových súťaží.
Lahodný, svieži dip na báze horčice a brusníc. Svieži ovocný charakter tohto dipu sa hodí k akémukoľvek druhu syra, od jemného po pikantný a od mäkkého po tvrdý.
Gazdovský syr, ktorý farmár vyrába podľa tajnej receptúry s čiernymi hľuzovkami, ktoré získavajú v talianskych lesoch Sibillini. Syry zrejú na drevených policiach minimálne 8 týždňov.
Textúra francúzskeho syra Comté JuraFlore je pevná a hladká. Každá "fruitière" má svoj vlastný odlišný chuťový profil v závislosti od pôdy, klímy a flóry, kde sa kravy pasú – to syru dodáva od chutí rozpusteného masla, mliečnej čokolády, lieskových orieškov a fondánu až po arómu toastu, slivkového lekváru, kože, čierneho korenia a tmavej čokolády, iné pripomínajú skôr karamel či lieskové orechy, či dokonca sladké pomaranče.
Beaufort, francúzsky tvrdý syr, vyrábaný výhradne v Savoy a High Savoy, je vyrobený zo surového mlieka od kráv miestnych plemien: Tarine a Abondance. Konzistencia je vláčna a plná, môže mať vodorovné praskliny a malé otvory. Winter Beaufort (Beaufort d´hiver) sa vyrába od novembra do mája. Má svetlú farbu, pretože kravy sú kŕmené výlučne senom zozbieraným v lete. Letný Beaufort (Beaufort d´eté) sa vyrába, keď sú kravy na pastvinách a horských pastvinách, teda od 1. júna do 31. októbra. Jeho farba je žltšia, chuť ovocnejšia a výraznejšia. Doba zrenia syru Beaufort sa pohybuje medzi 5-12 mesiacmi.
Tento francúzsky syr má zamatovo jemnú jedlú kôrku a intenzívne krémovú textúru. So svojou jemnou krémovou chuťou je lahodný na syrovej doske, ale aj s rustikálnym chlebom.
Burrata je variantom klasickej mozzarelly. Táto čerstvá, krémová špecialita jemnej chuti so smotanovým srdcom je nesmierne obľúbená do šalátov na obed alebo ako predjedlo.
Syr vytvorila renomovaná spoločnosť Fromagerie Germain so sídlom v Chalancey vo Francúzsku. Tento rafinovaný, zrejúci syr s rozkvitnutou bielou kôrkou je vyrobený z kravského mlieka, obohatený o smotanu, čím nadobúda mimoriadne mäkký stred s jemnou maslovou textúrou. Jeho čistý, jemný, krémový charakter je pre neho typický. Vynikne na syrovom tanieri, hodí sa aj na prípravu mnohých receptov studenej aj teplej kuchyne.
Originálna kombinácia artičokov a letných hľuzoviek spolu vytvára lahodnú nátierku, ktorá rozhodne stojí za ochutnanie! Sladkosť artičokov sa harmonicky spája s jemnosťou letnej hľuzovky, všetko je okorenené dotykom horčice s pridaním sviežej smotany pre zjemnenie. Výsledkom je zamatový krém, ktorý sa bude skvele hodiť k vašim aperitívom, na mini-toasty alebo krekry, alebo jednoducho na namáčanie k tyčinkám. Svoje miesto si nájde aj pri podávaní v dezertných pohárikoch - verrine, v kombinácii s vajíčkami. Výnimočný chuťový zážitok je zaručený!
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.