Tento holandský kozí syr (s chráneným zemepisným označením) je špecialitou s jedinečným charakterom. Je to polotvrdý syr s jemnou chuťou, obohatenou o lahodnú kombináciu petržlenovej vňate a cesnaku. Vynikajúci je na chlebe alebo ako snack k nápojom.
Blauwe Korenbloem BIO
Dánska syráreň, ktorá vyrába tento syr, sa nachádza na severe Jutska. Toto malé družstvo sa pred rokmi špecializovalo na výrobu BIO syrov a mliečnych výrobkov. Blauwe Korenbloem BIO je nádherne krémový modrý syr s príjemnou pevnou "modrou" chuťou. Pre svoj krémový charakter sa syr vrelo odporúča do syrovej omáčky a syrového fondue, ale samozrejme je lahodný aj na čerstvej bagete.
Dánska syráreň, ktorá vyrába tento syr, sa nachádza na severe Jutska. Toto malé družstvo sa pred rokmi špecializovalo na výrobu BIO syrov a mliečnych výrobkov. Blauwe Korenbloem BIO je nádherne krémový modrý syr s príjemnou pevnou "modrou" chuťou. Pre svoj krémový charakter sa syr vrelo odporúča do syrovej omáčky a syrového fondue, ale samozrejme je lahodný aj na čerstvej bagete.
Zloženie: kravské mlieko (z ekologického poľnohospodárstva), soľ, mliečne kultúry, mikrobiálna náhrada syridla, modrá potravinárska pleseň. Obsah tuku v sušine min. 60%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g:energia 1623kJ/392kcal, tuky 36g (z toho nasýtené mastné kyseliny 23g), sacharidy 0,1g (z toho cukry 0,1g), bielkoviny 17g, soľ 2,3g.
Udržujte v suchu a chlade (pri teplote max. + 8°C). Vyrobené v Dánsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Dánsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Doba zrenia
- 3 mesiace
- Tuk
- 60%
- Pleseň
- Modrá