Kernhem je polomäkký syr s jemnou textúrou a orechovou, krémovou chuťou. Pomenovaný je po holandskom statku, kde sa zrodila jeho receptúra. Počas zrenia, ktoré trvá približne jeden mesiac, sa syr umýva. Má charakteristickú jemnú chuť, ktorá vynikne v spojení s ľahkými vínami. Ideálny je do šalátov, spolu so zeleninou, či na syrovú dosku. Chutiť vám bude aj v sendviči a jeho krémovú chuť oceníte aj keď ho nastúhate na cestoviny. Kernhem si môžete vychutnať len tak, alebo mu dodať šmrnc pridaním kúska horčice.
Mahón Menorca DOP
Tento španielsky syr z ostrova Menorca sa vyrába z plnotučného kravského mlieka a počas zrenia sa potiera paprikou, čím jeho žltkastá kôrka získava oranžovkastý nádych. Chuť syra Mahón je prístupná, jemne pikantná, bohatá na maslové, orechové a prirodzene paprikové nuansy. Miestami zacítite jemne slanú chuť, ktorá Vás prenesie na brehy mora.
Vďaka kombinácii geoklimatických faktorov (vlastnosti pôdy, mierne podnebie, teplota, vysoká vlhkosť, dostatok vlahy, atď.) a zachovávania tradičných postupov výroby a zrenia, ktorých výsledkom sú jedinečná chuť, vôňa a vlastnosti syra Mahón-Menorca, sa môže tento syr popýšiť chráneným označením pôvodu.
Tento španielsky syr z ostrova Menorca sa vyrába z plnotučného kravského mlieka a počas zrenia sa potiera paprikou, čím jeho žltkastá kôrka získava oranžovkastý nádych. Chuť syra Mahón je prístupná, jemne pikantná, bohatá na maslové, orechové a prirodzene paprikové nuansy. Miestami zacítite jemne slanú chuť, ktorá Vás prenesie na brehy mora.
Vďaka kombinácii geoklimatických faktorov (vlastnosti pôdy, mierne podnebie, teplota, vysoká vlhkosť, dostatok vlahy, atď.) a zachovávania tradičných postupov výroby a zrenia, ktorých výsledkom sú jedinečná chuť, vôňa a vlastnosti syra Mahón-Menorca, sa môže tento syr popýšiť chráneným označením pôvodu. Svoje meno získal podľa hlavného (a prístavného) mesta Menorky. História jeho výroby siaha viac ako sedemsto rokov do minulosti, stal sa skutočnou tradíciou ostrova, ktorá pretrváva po celé generácie. Jeho chuť naberá na intenzite starnutím, predáva sa v rôznych štádiách zrelosti, zreje minimálne dva mesiace v podzemných jaskyniach. Typický je jeho štvorcový tvar. Je veľmi všestranný - chutiť Vám bude nastrúhaný na cestovinách, ryži alebo so zeleninou, či podávaný ako predjedlo s olivovým olejom.
Zloženie: pasterizované kravské MLIEKO, soľ, živočíšne syridlo, štartér. Obsah tuku v sušine 48%.
Alergény: MLIEKO/MLIEČNE PRODUKTY, LAKTÓZA.
Nutričné informácie na 100g: energia 1597kJ/385kcal, tuky 31g (z toho nasý- tené mastné kyseliny 21g), sacharidy 2,6g (z toho cukry 0,5g), bielkoviny 25g, soľ 2,4g.
Skladujte v suchu a chlade.
Vyrobené v Španielsku.
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Španielsko
- Úprava
- Pasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 48%
- Prísady
- Paprika