Morbier AOP
2,90 €
S DPH
Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, soľ, syridlo, mliečne fermenty, rastlinné uhlie. Obsah tuku v sušine 45%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1495kJ/360kcal, tuky 28g (z toho nasýtené mastné kyseliny 20g), sacharidy 1g, bielkoviny 24g, vápnik 800mg, soľ 1,2%, sodík 0,48%.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, soľ, syridlo, mliečne fermenty, rastlinné uhlie. Obsah tuku v sušine 45%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1495kJ/360kcal, tuky 28g (z toho nasýtené mastné kyseliny 20g), sacharidy 1g, bielkoviny 24g, vápnik 800mg, soľ 1,2%, sodík 0,48%.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
505
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Francúzsko
- Úprava
- Nepasterizovaný
- Laktózové
- Áno
- Tuk
- 45%
- Prísady
- Popol