Košík

Morbier AOP

2,75 €
S DPH
Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Množstvo
Čoskoro opäť v predaji

Vyrába sa výlučne v masíve Jura zo surového mlieka od kráv plemena Montbéliarde. Morbier, vynájdený v 19. storočí, sa kedysi vyrábal v dvoch fázach: prvá dávka mlieka z ranného dojenia bola pokrytá vrstvou popola, aby sa zachovala, až kým sa následne nespracuje druhá polovica syra z mlieka z večerného dojenia. Jeho konzistencia je poddajná a krémovo-plná.
Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, soľ, syridlo, mliečne fermenty, rastlinné uhlie. Obsah tuku v sušine 45%.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1495kJ/360kcal, tuky 28g (z toho nasýtené mastné kyseliny 20g), sacharidy 1g, bielkoviny 24g, vápnik 800mg, soľ 1,2%, sodík 0,48%.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
505

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Francúzsko
Úprava
Nepasterizovaný
Laktózové
Áno
Tuk
45%
Prísady
Popol

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Dostupnosť: Vypredané

Burrata je variantom klasickej mozzarelly. Táto čerstvá, krémová špecialita jemnej chuti so smotanovým srdcom je nesmierne obľúbená do šalátov na obed alebo ako predjedlo.

Gouda s chilli

2,59 €
Dostupnosť: Vypredané

Lahodne jemný a krémový syr so sambalovou pastou s jemnými kúskami chilli, ktorá dodáva tomuto mladému syru pikantnú chuť.

Tete de Moine AOP

4,50 €
Dostupnosť: Vypredané

Tête de Moine, "Hlava mnícha", je polotvrdý, ľahko krájateľný syr valcovitého tvaru z nepasterizovaného plnotučného mlieka s veľmi jemnou pastou. Zreje aspoň 2,5 mesiaca na smrekovom dreve. Konzumuje sa nakrájaný na tenké hobliny. Použitím špeciálneho krájača Girolle získavajú hobliny tvar rozety, čím sa dosiahne uvoľnenie aromatickej chuti, ktorá sa rozplýva v ústach.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Ikonická tmavá čokoláda Guanaja je vytvorená z výberovej zmesi kakaových bôbov s vyváženou horkosťou získanou ich pražením. V jej pozoruhodnej, intenzívnej horko-sladkej chuti zacítite kvetinový nádych s dochuťou kakaa a karamelu. Je ozdobená kúskami kakaových bôbov pre ešte väčší pôžitok.

Roche Baron 550 g

19,25 €
Dostupnosť: Vypredané

RocheBaron je lahodný dezertný syr, ale tiež ideálny na kulinárske účely. Jemný plesňový syr s príjemne krémovou textúrou a jedlou kôrkou pokrytou vrstvou popola.

Dostupnosť: Vypredané

Prvotriedna zmes syrov na fondue, pozostávajúca zo strúhaných švajčiarskych syrov Kaltbach zrejúcich v pieskovcových jaskyniach. V kombinácii s údeninami či zeleninou je to lahôdka.

Dostupnosť: Vypredané

Táto jemná flámska špecialita vďačí za svoj názov bruggskému čipkárskemu remeslu. Je to veľmi jemný mäkký syr s takmer zamatovou jedlou bielou kôrou. Vynikajúci ako dezertný syr alebo k poháru dobrého piva.

Dostupnosť: Vypredané

Tento mäkký zrejúci syr je učebnicovým príkladom toho, čo Francúzi nazývajú "triple-créme". Pridaním smotany dosiahne táto syrová špecialita intenzívne jemnú, ale zároveň rafinovanú chuť. Obsah tuku je najmenej 75%. Homogénna pasta je slonovinovej až svetložltej farby, má jemnú textúru, z bielej rozkvitnutej kôrky zacítite arómu húb. Skvele doplní rôzne iné - sladké či slané - delikatesy na slávnostnom stole.

Dostupnosť: Vypredané

Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.

Caraïbe je čokoláda vyrobená z výberovej zmesi kakaových bôbov z karibskej oblasti, s veľmi dobre vyváženou bohatou chuťou. 

Montagnolo

3,40 €
Dostupnosť: Vypredané

Tento mäkký plesňový syr z Nemecka má prírodnú jedlú kôrku a lahodný pikantný, no pritom prístupný charakter.

Jeho chuť je krémová, s orieškovými a korenistými nuansami.

Dostupnosť: 1000 Na sklade

Comté je francúzsky tvrdý syr vyrobený výlučne zo surového mlieka od kráv plemien Montbéliard a Simmental Français v masíve Jura. Syr s tradíciou, ktorá má svoj pôvod v potrebe farmárov z Haut-Duob vyrábať aj v zime. Chovatelia mlieka spojili svoje sily s cieľom vyrobiť tento vzácny syr. Tak sa zrodili slávne „Frutières“, ktorých je dnes viac ako 150. Z Comté sa rýchlo vyvinul syr „Grand Cru“, t. j. syr najvyššej kvality, ktorý bol nielen veľmi populárny vo Francúzsku, ale získal si aj celosvetovú slávu. Proces zrenia prebieha v zrecích pivniciach minimálne 4 mesiace. Priemerná doba zrenia je 8 až 12 mesiacov.

Dostupnosť: Vypredané
Švajčiarsky Toggenburger Sonntagskäse sa vyrába v malej dedinke. Počas doby zrenia, minimálne 6 mesiacov, sa syr premyje jemným bylinkovým záparom. Zrenie prebieha v dozrievacích pivniciach pod syrárňou. Toggenburger Sonntagskäse sa pripravuje podľa receptúry starej viac ako 100 rokov.

Údený kozí syr

4,10 €
Dostupnosť: Vypredané
Údený kozí jemný syr, ktorý sa po vylúhovaní údi za studena. Je to veľmi čistý kozí syr s jedinečnou údenou chuťou vďaka špeciálnemu zloženiu druhov dreva používaných pri údení.
Dostupnosť: Vypredané

Mascarpone je lahodný smotanový mäkký syr krémovej chuti s roztierateľnou štruktúrou. Je najznámejší z tradičného talianskeho dezertu Tiramisu. Okrem toho je možné Mascarpone využiť aj na rôzne pochutiny, pečivo či do polievok.

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.