![](https://www.cheeseboard.sk/538-home_default/brie.jpg)
![](https://www.cheeseboard.sk/539-home_default/brie.jpg)
![](https://www.cheeseboard.sk/540-home_default/brie.jpg)
![](https://www.cheeseboard.sk/541-home_default/brie.jpg)
Brie, mäkký zrejúci francúzsky syr z kravského mlieka, je pomenovaný podľa oblasti v severovýchodnom Francúzsku, kde sa vyrába. Zmäkknutý tvaroh na Brie sa formuje do plochých okrúhlych foriem s priemerom 9 – 15 palcov (23 – 38 cm) a hrúbkou 1 – 1,5 palca (2,5 – 3,8 cm).
Brie, mäkký zrejúci francuzsky syr z kravského mlieka, je pomenovaný podľa oblasti v severovýchodnom Francúzsku, kde sa vyrába. Zmäkknutý tvaroh na Brie sa formuje do plochých okrúhlych foriem s priemerom 9 – 15 palcov (23 – 38 cm) a hrúbkou 1 – 1,5 palca (2,5 – 3,8 cm).
Zloženie: pasterizované kravské mlieko (pôvodom z Francúzska), soľ, štartér.
Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza.
Nutričné informácie na 100g: energia 1419kJ/343kcal, tuky 31g (z toho nasýtené mastné kyseliny 22g), sacharidy <0,1g (z toho cukry <0,1g), bielkoviny 16g, soľ 1,4g.
Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené vo Francúzsku.
Tabuľka dát