Táto holandská špecialita má jedinečný charakter: syr je polotvrdý až mäkký. Arina s olivami a paradajkami je ideálna k nápojom, má jemnú chuť so stredomorským nádychom.
Táto holandská špecialita má jedinečný charakter: syr je polotvrdý až mäkký. Arina s olivami a paradajkami je ideálna k nápojom, má jemnú chuť so stredomorským nádychom. Zloženie: pasterizované kozie mlieko, soľ, 1% olivový mix (paradajkový granulát, kúsky olív, kúsky cesnaku), štartér, mikrobiálne syridlo. Obsah tuku v sušine 50%. Alergény: mlieko/mliečne produkty, laktóza. Nutričné informácie na 100g: energia 1625kJ/392kcal, tuky 32,2g (z toho mastné kyseliny: nasýtené 22,6g, mononenasýtené 7,2g, polynenasýtené 0,9g), sacharidy 0g (z toho cukry 0g), bielkoviny 24,6g, soľ 1,73g, sodík 0,69g. Udržujte v suchu a chlade. Vyrobené v Holandsku.
Jeden z najznámejších a najexportovanejších syrov v Španielsku. Manchego je polotvrdý syr vyrobený z mlieka oviec plemena «Manchega», ktoré pochádzajú z oblasti Castille-La Manche. Keď je mladý, jeho pasta je pružná; dozrievaním sa stáva kompaktnejším, pevnejším a drobivejším. Čím dlhšie zreje, tým je jeho chuť pikantnejšia a na začiatku zrenia sa v chuti prejavujú slabšie kyslé tóny. V Španielsku sa syr zvyčajne podáva s dulovým želé, čo do určitej miery zmierňuje jeho intenzitu a ostrosť.
Rafinovaný horský syr z francúzskeho savojska, ktorý má nesmierne všestranné využitie. jeho chuť je príjemne jemná a bohatá na nuansy sena a lieskových orieškov.
Farma, kde sa pestujú mandle Almondeli Marconas, je malá rodinná prevádzka, nachádzajúca sa medzi Alicante a Murciou v Španielsku. Podnebie je tu v lete veľmi horúce a v zime suché - táto klíma je ideálna na vytvorenie krásnej maslovej, chrumkavej a sladkej dužiny mandlí Marcona. Orechy sa vyprážajú v slnečnicovom oleji a hojne sa posypú morskou soľou.
Port Wine Derby, ručne vyrábaný syr z dielne známej rodinnej farmy Belton v anglickom Shropshire, v ktorom sa snúbi bohatá chuť portského vína s plnou smotanovou chuťou syra Derby. Výsledkom tohto spojenia je skutočne jedinečný chuťový profil - chuť je bohatá krémová, nasladlá, pikantná. Syr vyniká aj svojím nevšedným vzhľadom - portské víno, ktoré počas procesu zrenia prirodzene splynie so zrejúcim syrom, vytvára zaujímavý rubínovo červený mramorovaný efekt. Tento anglický syr starostlivo dozrieva pod dohľadom skúsených majstrov svojho remesla, aby sa rozvinuli jeho unikátne vlastnosti, za ktoré získal aj prestížne ocenenia na súťažiach syrov:
ocenený zlatom na Great Yorkshire Show 2019 a veľmi vysoko hodnotené ocenenie získal aj na súťaži International Cheese Awards 2019.
Údený kozí jemný syr, ktorý sa po vylúhovaní údi za studena. Je to veľmi čistý kozí syr s jedinečnou údenou chuťou vďaka špeciálnemu zloženiu druhov dreva používaných pri údení.
Parmigiano Reggiano je najstarší zo všetkých parmezánových syrov. Syr sa môže krájať až po dvoch rokoch zrenia. Výsledkom je tvrdý syr s intenzívne silnou, pikantnou chuťou. Ideálny na strúhanie, ale chutný aj k poháru dobrého vína.
V ústach a na jazyku je výrazne jemnejší ako starý syr a pikantnejší ako extra vyzretý. V čase zrenia sa vytvárajú komplexné a silné arómy, pričom si zachovávajú jedinečnú kombináciu slanej, sladkej a krémovej chuti. S viditeľnými proteínovými kryštálmi.
Valrhona je svetoznáma čokoládovňa založená v roku 1922 vo Francúzsku, ktorá vyrába čokoládové produkty Grand Cru, teda najvyššej kvality. Vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam si vyberá tie najlepšie kakaové plantáže, aby vytvorila svoje jedinečné zmesi a dokonale vyladila chute pre milovníkov výnimočných čokolád.
Caraïbe je čokoláda vyrobená z výberovej zmesi kakaových bôbov z karibskej oblasti, s veľmi dobre vyváženou bohatou chuťou. K zaobleným, teplým tónom čokolády a pražených lieskovcov sa v závere pridáva jemne drevitý nádych, ktorý tejto čokoláde dodáva jedinečnú komplexnosť a hladkosť.
Výrazný biely anglický syr s jemne pikantnými dozvukmi, aromatizovaný brusnicami. Táto špecialita vás príjemne prekvapí svojím jemne sladkým charakterom. Skvele sa hodí na podávanie na syrovej doske.
Tieto karamelky sa vyrábajú s pridaním slaného masla v cukrárni Niniche v Quiberone v Bretónsku. Neodolateľne bohatá rovnováha sladkého karamelu a voňavej morskej soli.
Naozaj neodolateľné a rozplývajúce sa na jazyku. Vyskúšajte!
Po odbornej príprave v najväčších syrových sudoch v syrármi z holandskej dediny Lutjewinkel tento syr zreje len krátko. S týmto mladým syrom zažijete sviežu a čistú chuť kvalitného syra s charakteristickou plnou a krémovou dochuťou syra North Holland.
Biscuiterie de Provence, inšpirovaná bohatstvom stredomorskej oblasti, vytvorila jedinečné gurmánske chrumkavé sušienky s lahodnými kúskami sušeného ovocia. Spájajú v sebe sladkosť mandlí s bohatou chuťou ovocia. Sú vyrobené podľa tradičnej receptúry, ktorá využíva suroviny z ekologického poľnohospodárstva a ktoré podliehajú prísnej sledovateľnosti. Figy, mandle, pšeničná múka z oblasti Drôme, mútené maslo - to sú všetko ingrediencie, ktoré robia z týchto sušienok taký pôžitok.
Táto organická gouda sa vyrába v holandskom meste Steijen. Mlieko pochádza zo zmiešaného stáda približne 200 kráv, z ktorých väčšina patrí k plemenu Brown Swiss. Keď túto goudu ochutnáte, na jazyku ucítite hladkú, hustú pastu posiatu proteínovými kryštálmi, ktoré príjemne chrumkajú. Zrením získava orechovú, karamelizovanú chuť, ktorú dopĺňajú tóny crème fraiche a sladkej trávy.
Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám zabezpečili čo najlepší zážitok z našej webovej stránky. Podrobnosti nájdete tu.